Egy friss kutatás szerint a Google Chrome a világ legsebezhetőbb böngészője, így lehet, hogy ideje lesz neked is a jövőben váltani.

Kétségtelen, hogy minden internetezőnek szüksége van egy megbízható böngészőre, ám az is kétségtelen, hogy minden böngészés során ki vagyunk téve veszélynek is. Rengeteg hackertevékenység, adathalászat szedi áldozatait. A böngészők rendszerint ugyanis számtalan adatot gyűjtenek és mentenek el, legyen az online fiókok jelszava vagy éppen bankkártya-adatok.

A szoftverek közül a webböngészőket érintik leginkább a biztonsági rések. De melyik a legsebezhetőbb?

Az Atlas VPN nemrég közzétette friss kutatásának eredményét, melyből kiderült, hogy melyik az a böngésző, ami a legsebezhetőbb a világon, a biztonsági réseket figyelembe véve.

A világ legnépszerűbb böngészője, a Google Chrome a legtöbb bejelentett sebezhetőséget tartalmazza, idén 303 biztonsági rést találtak benne.

A Google Chrome emellett minden idők legtöbb biztonsági rését gyűjtötte össze az évek során, összesen 3159 sebezhetőséggel. A kutatás során a 2022. január 1. és 2022. október 5.e között beküldött biztonsági réseket vették alapul.

Ami az összes bejelentett biztonsági rést illeti, a második helyen a Firefox áll, a lista legalján pedig az Opera szerepel. Természetesen a Safari is szép eredményeket ért el.

A hackerek különféle technikákat alkalmaznak a böngésző sebezhetőségeinek kihasználására. Az Atlas VPN azt javasolja, hogy a támadások elkerülése érdekében mindig frissítsük a böngészőt, óvatosan válasszuk ki a beépíthető modulokat, ne nyissuk meg az ismeretlen feladótól érkező e-maileket, ne kattintsunk gyanús mellékletekre.

Ezenkívül gyanakodjunk minden olyan üzenetre, amely sok nyelvtani és helyesírási hibát tartalmaz. Te melyik böngészőt használod?

Ezt láttad már?

Ezekkel az újdonságokkal érkezik az év legnagyobb Windows frissítése

×