Mintha mindenki az Elvis Presley-filmet nézné a világon! Olyan számokat produkál a biográfia, hogy az ősgenyót játszó Tom Hanks adja a másikat!

Amíg a szórakoztatóipari sajtó szereplői egymáson taposva keresik az újabb és újabb szenzációkat a Sárkányok háza – Gyűrűk ura: A hatalom gyűrűi – Star Wars: Andor tengelyen (felkészül: A korona), az Elvis nem mindennapi menetelést produkált:

az HBO Max-on futó filmek között csaknem kétszer annyi pontot ért el a népszerűségi listán, mint a második helyezett családi film.

A toplista-helyezéseket figyelő FlixPatrol-on úgy ért el 417 pontot a rock ‘n’ roll-király biográfiája, hogy utána csak 210 pontos a második helyezett DC League of Super-Pets, ami – lévén családi szórakozásnak szánták – törvényszerűen éllovas műfajt képvisel. A legtöbb államban (47-ben jelent meg) alig 3-4 napja tűnt fel az Elvis, és október 2-ig szinte mindenhol – Magyarországon is – az első helyre lépett.

Forrás: Warner Bros.

A FlixPatrol számítási módszere az, hogy a produkciók 10 pontot kapnak a napi első helyezésért, 9-et a második helyért és így tovább. Ezekből adódott össze a nem mindennapi elsőség, ami azért szembetűnő, mert az HBO Max-ot elsősorban még mindig mozizásra és – a Sárkányok házát leszámítva – nem sorozatozásra használják a nézők. Ami ezen a platformon ilyen gyorsan ekkora magasságokba jut, az minőségi fokmérő, szóval érdemes lesz figyelni, hogy mit produkál a film a jövő évi Oscar-gálán.

Forrás: Warner Bros.

Tom Hanks a minden hájjal megkent menedzser, Parker ezredes szerepében felismerhetetlenre maszkírozva is zseniális, míg a Királyt játszó Austin Butler-t minden mozdulatot úgy hoz, mintha az igazi Elvis-t látnánk:

 

A zenés film-specialista Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, A nagy Gatsby) filmje arányaiban a konkurencia jóval több országban megjelent éllovasait, így a Blonde-t (Netflix), a Hókuszpókusz 2-t (Disney+) és a Samaritan-t (Amazon) is veri.

Azért a Disney-t is érdemes nézni a héten:

Zombik, kaják, galaktikus kémek és sokan mások – Ezek az újdonságok jönnek a Disney+-ra!

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×