Úgy tűnik, hogy a jövőben, főleg magyarként igazán át kell gondolni majd az AAA-s játékok megvásárlását.

Természetesen régóta lehet hallani arról, hogy az új generációs játékok, a legújabb PlayStation és Xbox megjelenése után már 70 eurós/dolláros áron lesznek kaphatók. Néhány héttel ezelőtt a Ubisoft is hivatalosan bejelentette, hogy a jövőben megjelenő AAA-s címek már mind 70 dollárba/euróba kerülnek majd.

A Skull And Bones, az új Assassin’s Creed, Far Cry, a Just Dance is már 70 dollárba kerül majd.

Az Axiosnak adott interjújában Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója elmondta: az új ár tükrözni fogja a piaci helyzetet. A nagy AAA játékok 70 dollárba kerülnek majd. Ezen kívül Guillemot beszélt arról is, hogy bár a Tencent igen komoly részesedést szerzett a cégben, a cél továbbra is a függetlenség. A vezérigazgató közben optimista az NFT-k játékba való illesztésének kapcsán is, annak ellenére, hogy a Ghost Recon Breakpointban mindez igazi bukta volt.

„A tesztelési fázisban vagyunk. Ha találunk valamit, ami nagyon érdekes, és tetszeni fog a játékosoknak, akkor rajta leszünk” – mondta.

Mi a helyzet a magyar árakkal?

Sajnos ami azt jelenti, a cikk írásának pillanatában igen rosszul áll a forint, ami azt jelenti, hogy a 70 dolláros/eurós játékár igen nehéz helyzetbe hozhatja a gamereket. A jövőben nagyjából arra lehet tehát számítani, hogy minden egyes AAA-s játék, megjelenéskor nagyjából 30 ezer forintba kerül majd. Ez bizony a jelenlegi helyzetben igencsak luxus lehet egyesek számára.

Jelenlegi árfolyamon a 70 dollár 30220 forint, ugyanis a dollár árfolyama 432 forinton áll.

Nem lennénk meglepődve, ha a jövőben ismét fellendülnének a torrent oldalak, figyelembe véve, hogy a játékvásárlás már luxus lesz. Te mit szólsz az árakhoz?

Borítókép: AP Photo/Martha Irvine

Ezt láttad már?

 

×