Most már elég ideje éles ahhoz a FIFA 23, hogy mindenki mondhasson róla relevánsnak tekinthető véleményt.

Most már elég ideje éles ahhoz a FIFA 23, hogy mindenki mondhasson róla relevánsnak tekinthető véleményt. Hamarosan indul az első Weekend League, így minden indulni vágyó rendesen gyűjtögetni a kvalifikációs pontokat, tehát látástól vakulásig darálják a Division Rivals meccseket. Ez alatt az idő alatt bőven rá lehet érezni a játékra, így el is lehet dönteni, hogy szeretjük-e azt éppen, amit csinálunk.

Nos, NepentheZ, a FIFA közösség egyik legkedveltebb alakja nagyon is szereti most, amit csinál, véleménye szerint ugyanis a FIFA 23 végre „jó” játék lett. A széria korábbi részeiről ezt nem nagyon lehetett elmondani, a legújabb elem viszont bevezetett pár új mechanikát, ami szignifikánsan feljavította sokaknak a játékélményt.

 

Nincsenek már brutálisan erős cancel mozdulatok, nem kell tudni folyékonyan cselezni, bőven elég egy jó taktika és térlátás ahhoz, hogy az ember sikeres legyen. Hosszú évek óta végre tényleg szimulátor-szerű élményeink vannak és nem csak valami árkád-stílusú sprintszimulátor.

Az új AcceleRATE-rendszer pedig egyszerűen megreformálta az Ultimate Teamet. Itt is van persze meta, ami jelenleg a Lenghty játékosok felé dől, de mindenkiből lehet ilyen típusú lapot csinálni, így akár még egy Ibrahimovic is használható a játékban. Ez persze hosszútávon változni fog, de akkor sem beszélhetünk majd arról, hogy egy-két ember számít csak metának egy pozícióban.

Reméljük tanul mindebből az EA Sports és az első EA Sports FC még ezen is felül tud majd kerekedni.

Ez a videó is érdekelhet:

 

×