Hat egészen izgalmas esztendő után az Overwatch első része a mai napon végleg elbúcsúzik a játékosoktól.

A búcsú mindig nehéz, és bár október 4-én kezdetét veszi valami új, az Overwatch 1 végleges eltemetése még a legkeményebb rajongókat is megindítja. A szórakozással töltött évek, az élmények és emlékek természetesen nem vésznek el, mégis nehéz elbúcsúzni, hiszen ezúttal már nincs visszaút.

Az Overwatch első része ugyanis a mai napon lesz utoljára elérhető és játszható, egészen pontosan 2022. október 3-án délután 5 órakor végleg bezárja a kapuit a népszerű játék.

Addig lesz már csak lehetőség még egyszer fejest ugrani a kedvenc pályákon, a kedvenc játékmódokba, a kedvenc csapattal, mivel október 4-től teljesen új korszak köszönt majd be a hero shooter világában. Ugyanakkor nem lehetünk teljesen letörtek sem, hiszen hiába a számozás, az Overwatch folytatása olyan nagyon drasztikus változásokat nem fog hozni, sőt, egy csomó dolgot átörökít a felmenőjéből (sokak szerint túlságosan sokat).

Az Overwatch pályafutása eredetileg 2016-ban indult, és bár sikeres utat járt be és vált meghatározó esport címmé, több másik online multiplayer játékhoz képest jelentősen kisebb játékosbázis formálódott köré. Ennek legnagyobb okozója, hogy a stúdiók és kiadók akkor kezdtek áttérni az ingyenes modellre, míg a Blizzard pénzt kért – a lootboxokkal tarkított – kizárólag muliplayer élményt nyújtó játékáért.

A második rész sok éves késéssel ebbe a trendbe áll bele, amit mindenki, minden platformon teljesen szabadon és ingyen elérhet. Örülhetünk is, hiszen az OW2-ben semmilyen szinten nem fogunk találkozni lootboxszal, helyette viszont lesznek nevetségesen túlárazott skinek, és szintén népszerű battle pass-rendszer. Emellett a játékmenet is átalakul, érkeznek újabb játékmódok és hősök, illetve alaposan finomhangolták a harcokat is.

Hogy mindez elég lesz-e ahhoz, hogy az Overwatch 2 messze túlszárnyalja az elődje sikereit, azt egyelőre nem tudni (a Fortnite-nak is évekre volt szüksége a berobbanáshoz), az azonban egészen biztos, hogy a sokak által imádott Overwatch 1-gyel a mai napon lehet utoljára játszani.

Ezt is olvasd el:

Amikre büszkék lehetünk! – 19 remek MAGYAR játék, amire érdemes várni

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×