Az Amazon ajándékairól ebben a hónapban is nagy hülyeség lenne lemaradni, aminek egészen csekély feltétele van csupán.

Megszokhattuk már, hogy az Epic Games Store hetente változó ajándékai mellett érdemes figyelni az Amazont is, hiszen minden hónapban legalább fél tucat remek játékkal lepik meg a Prime-tagokat. Ez nyilván nem sokat fog változni októberben sem, sőt, az őszi szezont elég kemény ajándékokkal nyitják.

Mivel elég nagy félreértések szoktak előfordulni a komment szekcióban, fontos tisztázni, hogy mit is jelentenek az Amazon ingyen játékai. Sokan ugyanis kikérik maguknak, hogy a vállalat ingyenességei valójában nem ingyenesek, hiszen ahhoz, hogy igényelhessük Prime-előfizetőknek kell lennünk. Igen ám, csakhogy a Prime nem egy játékszolgáltatás, és bár van videojátékos érdekeltsége, a játékokat a megannyi extra mellé csupán szívjóságból adják – felár nélkül, teljesen ingyen.

Az egészben pedig az a legjobb, hogy mivel az Amazon Prime – mint mondtam – nem játékszolgáltatás, a játékokat egy Steames kóddal lehet bezsákolni. Ez azt jelenti, hogy ha nekünk valami már megvan, akkor azt elajándékozhatjuk valaki másnak, esetleg elbizniszelhetjük egy haverunkkal (vagy valaki mással).

Szóval, most hogy ezt tisztáztuk, forduljunk is rá gyorsan az októberi Prime ingyenességekre. A hónapban az Amazon összesen hét remek alkotást oszt ki, melyek között három kifejezetten nagy címet találunk. Az egyik a Middle-earth: Shadow of Waraminek első részét pont az előző hónapban, a Hatalom Gyűrűi premierjekor adták ajándékul, most pedig a szintén remek, és még grandiózusabb Gyűrűk Ura-játékkal hangolódhatunk az évad zárultára.

A második nagyobb játék a Total War: Warhammer II lesz, ami a Total War-sorozat gigantikus csatáit ülteti a fantasy műfajának egyik legmeghatározóbb világába, a Warhammerbe. A harmadik nagyobb ajándék a Fallout 76, ami bár nem indult túlságosan fényesen, sőt, de mára igen jól kikupálódott, amire bizony érdemes lehet rápróbálni.

Mellettük pedig az alábbi 5 nem kevésbé kiváló játékokat húzhatjuk be a Prime-előfizetéssel a zsebünkben:

  • Glass Masquerade: Origins: A 20. századi Art Deco és az ólomüveg művészet legmeghatározóbb művészei által inspirált kifejezetten agymegmozgató remek puzzle.
  • LOOM: Egy retro stílusú pixeles grafikával megáldott remek kaland, amiben egy Bobbin nevű egyszerű szövőfiúval kell megmentenünk céhét és az univerzumot egy elég nagy, de vészesen közelgő katasztrófától.
  • Hero’s Hour: Ez a játék egy Heroes III-féle fordulóalapú stratégiai RPG, annyi különbséggel, hogy a Hero’s Hour annál sokkal, de sokkal gyorsabb valós idejű harcokkal operál. De itt is fejleszthetjük a hősünket, a városunkat és a seregeinket, a pályák pedig procedurálisan generálódnak – vagyis nem nagyon lehet beleunni.
  • Horace: A kategóriájában az egyik legjobbnak tartott platformer kalandjáték, ami a műfaj határait feszegeti egy kis robot mélyreható történetével, aki megismeri az életet, az univerzumot és Douglas Adamset. Kiváló történet, szórakoztató és nagyon változatos játékmenet, és bődületes popkulturális utalások.

A játékokat október elejétől egészen a hónap legvégéig lehet igényelni –  természeteset Prime-tagság birtokában, az Amazon Prime Gaming oldalán egy csomó más játékon belüli extra kíséretében, melyeket a világ legnépszerűbb online címeiben válthatunk be.

Ezt is olvasd el:

Amikre büszkék lehetünk! – 19 remek MAGYAR játék, amire érdemes várni

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×