Azok a játékosok, akik még 2005-ben nem rendelkeztek konzollal, vagy akár csak nem éltek még, egy bődületes játékélményről maradtak le.

Azok a játékosok, akik még 2005-ben nem rendelkeztek konzollal, vagy akár csak nem éltek még, egy bődületes játékélményről maradtak le. Ebben az évben jelent meg az első FIFA Street, még az EA Sports BIG-nek köszönhetően.

Az alapkoncepció rettentően egyszerű volt, az akkori kor nagyjait ereszthettük össze az utcán, vehettünk nekik spéci ruhákat, na meg akár toborozhattuk is őket a csapatunkba. Egy pillanat alatt nagy kedvencé vált, egy évre rá érkezett is a folytatás. Ám utána elveszítette a talajt az EA Sports BIG, a harmadik rész már nagyon eltúlzott volt, a 2012-es remake pedig üres és túlságosan realisztikus.

 

A FIFA Street egyik alapmechanikája, a Game Breaker volt, ami közel garantált gólt eredményezett, ha stílusosan és fölényben játszottunk. Fel kellett tölteni, s ha beakadt, akkor egy speciális lövéssel elpusztíthattuk ellenfeleinket.

Na, a FIFA 23 új Power Shotja pontosan erre hajaz, annyi különbséggel, hogy ezúttal korlátlanul alkalmazhatjuk a FIFA-történelem legerősebb lövését. A jövőben valószínűleg gyengíteni fognak ezen a fejlesztők, mert jelenleg olyan állapotban van a Power Shot, ami nem tesz jót a játékegyensúlynak. Ha nem tévesztünk célt, szinte garantált a gól, még akár félpályáról is.

 

A fenti videó tökéletes példája annak, hogy van még min dolgozniuk a fejlesztőknek, ám az biztos, hogy azok, akik az első FIFA Streeten nőttek fel, azok jó emlékek közepette hullajtják a hajukat az új rendszerben.

Ezt olvastad már?

Ezek a játékosok kapnak OTW lapot a pénteki FIFA promó során

https://leet.hu/iskolakezdes/

 

×