Egyre többen számolnak be kifejezetten zavaró teljesítményromlásról a legújabb Windows-frissítés telepítése után.

Az elmúlt pár napban a Microsoft szépen elkezdte kinyomni a Windows 11 legújabb redszerfrissítését, a 22H2-re keresztelt csomagot, ami ugyan egy csomó hasznos és jó újdonsággal szolgál, a játékosok számára azonban durván bezavarhat az élménybe.

Egyre több hibabejelentés érkezik arról, hogy a frissítés telepítése után a játékok érthetetlen módon rosszabbul futnak, mint korábban. Sokan a legújabb RTX-kártyákon is kőkemény 90 FPS-es dropokat érzékelnek, többen írták, hogy 120 képkocka per másodpercről pillanatok alatt bezuhan 30-ra. De emellett CPU-használat is furcsa anomáliákba futott, ami szintén olyan mértékű ingadozásokat produkált, amilyeneket korábban sosem. Sőt, egyre többen vannak, akik hirtelen beálló kékhalált is tapasztalnak.

De nem mindenkit érint a probléma!

Mint kiderült, az új Windows-frissítés javarészt az NVIDIA-kártyák tulajdonosait bünteti. Mivel tényleg elég sok játékos volt érintett, az NVIDIA utánajárt a dolognak, és mint kiderült, a hibát az okozza, hogy a Windows 11 22H2 új grafikus hibakereső eszközöket adott hozzá a rendszerhez, melyek kicsit összegabalyodtak a GeForce Experience szoftverrel.

Külön érdekesség, hogy a Windows Latest szerint a gondokkal már az update Insider-tesztelése közben is tisztában voltak, mégsem javították az élesítés előtt.

A vállalat ezért gyorsan kiadott egy GeForce Experience frissítést, amit a 3.26 béta verziójával lehet elérni. Ez állítólag megoldja a kellemetlenségeket – bár a kékhalálra sajnos nem nyújt gyógyírt. Ha valaki tapasztalt ilyesféle hibákat, akkor mindenképpen érdemes telepíteni az NVIDIA megoldását, de a Windows-frissítés visszaállításával is könnyedén megszüntethető az összes probléma. Ha pedig még nem telepítetted a 22H2-t, akkor érdemes lehet még várni vele egy kicsit.

via – Extremetech, PCGamer, Bleeping Computer

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ne parázz, csak napelemes távirányítású kiborg csótányokat fejlesztettek

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×