Nem feltétlenül éri meg külföldről használt videokártyát venni, mivel érdekes módon tisztítják azokat a volt kripto-bányászok.

Nem is olyan rég, miután szép lassan csökkenni kezdett a kriptovaluták árfolyama, és az Ethereum működése is átalakult, ellepték a piacot azok a használt videokártyák, melyek korábban bányászok rendszereiben foglaltak helyet. Talán sok gamer örült annak, hogy a kártyák ára szép lassú csökkenésnek indult, azonban mi is írtunk arról egy cikket, hogy miért kell megfontolni az ilyen kártyák vásárlását.

Közben az is kiderült, hogyan tisztítják meg a használt bányászkártyákat, hogy úgy tűnjön: teljesen új és semmi baja.

Nem fogod elhinni, de Vietnamban például ez nagynyomású mosóval történik – szúrta ki a PCFórum. Ahogy az alábbi Twitter videón is látható, a kártyákat egész egyszerűen vízzel tisztítják meg, aztán mehet szépen eladásra. Bár ránézésre így a kártyák kevésbé tűnnek majd használtnak, mondanunk sem kell, több kárt okoz ez, mint hasznot.

 

Az ilyen mosás az alábbi károkat okozhatja a kártyákban:

  • A vízsugár apró alkatrészeket rongál meg vagy tör le a kártyáról
  • Kimoshatja a pasztát
  • Elgörbítheti a hűtőbordákat
  • A víz száradása után az ásványi anyagot kiülnek a kártya elemeire, korróziót okozva

 

Nem árt tehát emiatt többször is végig gondolni, hogy honnan szerezzük be a használt videokártyát, mely korábban bányászok kezében volt. Ha a kártya túl is éli a fent látható műveletet, nem gondoljuk azt, hogy hosszúéletű lesz a működése. A dolog persze azért is nehéz, mert az ilyen módon megmosott kártyákat néha újként próbálják meg eladni.

Ha tanács kell használt kártyavárásláshoz:

5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál

 

×