Az Intel kellemes árazást ígér, remélhetőleg be is tartja.

A tavaszi lelkesedés után a nyár első fele meglehetősen eseménytelenül telt, már ami az Intel videókártyáit illeti. Aztán augusztustól szerencsére ismét beindultak a fogaskerekek, az A380-as példányt már Európában is megvásárolhatjuk. Nem titok, hogy a legtöbb játékos az Intel ARC A770. A750 debütálását várja. A kék óriás legerősebb modellje lesz ez, ám az AMD/Nvidia felhozatalában erős középszint ez csak, várhatóan a 3060 – 3060 Ti nyers erejét hozhatja modern címeknél.

Könnyen felmerülhet a kérdés, hogy miért is várják akkor a játékosok. Az Intel meglepően kellemes árazást jelentett be az elmúlt hónapokban. Ennek köszönhetően potenciálisan a 3060/3060 Ti szintjét alacsonyabb árszegmensben vásárolhatjuk majd meg. Lesz néhány hátulütője a dolognak, a driverek állapota is megkérdőjelezhető, de épp itt az ideje, hogy az Intel egy komolyabb(an vehető) kártyával is megjelenjen a piacon.

Pár nap és érkezhetnek a külsős A770 tesztek?

A VideoCardz információi alapján szeptember 30-án publikálhatják a tartalomgyártók és teszterek az unboxing videókat. Pár nappal később, október 5-én pedig a hivatalos tesztek is napvilágot láthatnak, akár videós, akár szöveges formátumban. Az Intel sajnos sem a megjelenés pontos időpontját, sem az MSRP árakat nem hozta még nyilvánosságra. Remélhetőleg a héten erre is sor kerül, hiszen ez lehet az egyetlen fegyverük a két nagy óriás ellen. Azonos árcédulával bizony nehéz lesz váltásra késztetni a játékosokat, főleg, hogy az Nvidia és AMD kártyák ára az elmúlt hónapban tovább csökkent.

Te bevállalnál egy Intel kártyát, ha olcsón adná a cég?

Összeeresztették az Intel és az Nvidia kártyáit – Ezért lehet jobb választás majd az ARC széria

https://leet.hu/vga-kartyak/

×