A fejlesztők úgy döntöttek, hogy nem csak újraalkotják a játékot, de a történetet is némileg átírják, hogy modern legyen.

Biztos vagyok benne, hogy a Splinter Cell rajongók régóta várják, hogy a Ubisoft új epizódot adjon ki az ikonikus sorozatból. Nos, ha új rész nem is, de a régi, eredeti visszatér, nem is remaster, hanem remake formájában. Ez azt jelenti, hogy a játékot alapjaiban alkotják újra, amibe belefér az is, hogy a történet is megváltozzon.

A Splinter Cell Remake olyan történetet szeretne elmesélni, amely „a modern közönségnek is megfelel”.

Ez persze azt jelenti például, hogy a főszereplő modern éjjellátó szemüveget kap, és egyéb izgalmas kütyüket. Csak viccelek.

Az eredeti játék egy Grúzia és Egyesült Államok közötti fiktív konfliktusról szólt, amelyet egy kínai katonákból álló kollektíva szított, és amely a grúz elnök által elhelyezett atombomba visszaszerzésében csúcsosodott ki, aki pusztítást akart okozni az Egyesült Államokban. Nos, a Ubisoft úgy döntött, némileg változtat a történeten, ami jó hír azoknak, akik egy friss Fisher-kalandra vágynak.

Ahogy arról a PSU is beszámolt, a Ubisoft Toronto forgatókönyvírói álláshirdetést adott fel, amiben azt írják: a csapat „az első Splinter Cell játékot használja majd alapként”, hogy „[újraírja] és [frissítse] a történetet a mai közönség számára”. Hozzátették, hogy az „eredeti játék szellemiségét” megtartják, miközben „átalakítják a karaktereket és a világot, hogy hitelesebbé és hihetőbbé tegyék”.

Szó mi szó, amikor az eredetileg 2002-ben megjelent, akkor még teljesen mást gondoltunk arról, hogy mit jelent egy izgalmas történet, illetve a világ konfliktusait is máshogy képzelték el az írók. A modernizálás talán valóban segít a történetet jobban elhelyezni a világban, hogy még hitelesebb legyen, mint eddig.

Hogy ez a történet milyen végső formát ölt majd, azt a Ubisoft egyelőre titokban tartja, hiszen a remake a fejlesztés nagyon korai stádiumában van.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | Platformos ugrabugra és vadulós drónreptetés ajándékba, az Epic-től!

 

×