Nagyon hosszas, síri csönd övezte várakozás után az alkotók végre bejelentették a Netflix egyik legjobb sorozatának folytatását, amire már nem is kell sokat várnunk.

Nem kifejezetten érzem túlzónak azt az állításomat, miszerint a Sárkányherceg a Netflix egyik legjobb eredeti sorozata, amit valaha készített. Az animációs fantasy sorozat olyan misztikummal, csodával, különös lényekkel, kalandokkal és politikával átszőtt világot mutatott, amit a műfajában csak a legnagyobbak, mint például a Gyűrűk Ura, a Trónok harca, vagy animációs fronton az Arcane, illetve a méltán elismert Utolsó léghajlító.

Ez utóbbival való összevetés pedig nem véletlen, ugyanis az az Aaron Ehasz jegyzi a Sárkányherceget, aki a vezető írója és producere volt az Avatarnak is. De nem ő az egyetlen kreatív zseni a Netflix fantasy-jának fedélzetén, Ehasz ugyanis azzal a Justin Richmonddal közösen készíti a fantasztikus produkciót, akinek korábban a legendás videojátékokat, az Uncharted 2-t és az Uncharted 3-at is köszönhetjük (+ a méltatlanul elfeledett, de zseniális Death Jr.-t).

Az alkotópáros pedig alaposan letette a névjegyét a Sárkányherceggel is, aminél különlegesebb, egyedibb, és mélyebb fantasy-t az elmúlt jó pár évben – sem előtte, sem utána, nem igazán kaptunk. Emiatt is sajnálatos, hogy a legutóbbi, a harmadik évad óta eltelt már három hosszú, várakozással teli év, és bár tudtuk, hogy a Netflix több évadra előre berendelte a folytatást, a Sárkányherceg körül síri csönd honolt.

Pár napja azonban megtört végre a jég, és egy sokat sejtető képpel beharangozták a negyedik évadot, tegnap pedig meg is kaptuk mellé az első rövid, de annál sokkal izgalmasabb kedvcsinálót is.

Eszerint a Sárkányhercegben is eltelt néhány év, Callum lett a királyság legfőbb mágusa, míg öccse Ezran, hercegből királlyá lépett elő. Mindeközben az elf orgyilkos Rayla a rossz útra tért néhai főmágus, Viren nyomába szegődött, aki az utolsó csata közben nyomtalanul eltűnt. Nos, mint kiderült, Viren valójában meghalt, de lánya, a sötét mágiát nem különösebben megvető Claudia a tükörbe zárt elf, Aavaros segítségével feltámasztotta. Mindez természetesen csak az elf varázsló játszmája, aki már nagyon szeretne visszatérni a fizikai valóságba.

A roppant izgalmasnak ígérkező negyedik évadra pedig nem is kell már sokat várni, két hónap múlva, azaz novemberben – három év után – folytatódik a kaland. Addig, ha esetleg valamiért nem láttad volna az előző három etapot, akkor itt az ideje pótolni, ugyanis tényleg a Netflix legeslegjobbjai közül való.

Ez is érdemes elolvasnod:

Az elmúlt évek 26 legjobb magyar játéka, amit mindenkinek ismernie KELL

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×