Ha várod már az új God of War-t, akkor érdemes lehet nekilátni a gyomlálásnak, ha tele van a PlayStation 4-ed.

Nincs már olyan sok hátra az év egyik, ha épp nem a legvártabb játékának, a God of War: Ragnarök megjelenéséig, amit talán még azok is várnak, de minimum kíváncsiak rá, akiknek nincs is PlayStation-konzoljuk. Ez persze egyáltalán nem csoda, hiszen a Ragnarök nemcsak Kratos és fia, Atreus északi kalandját zárja le, hanem hivatalosan és végleg elbúcsúztatja a PS4-generációt, mint utolsó nagyobb exkluzív.

Hogy méltó búcsúlevele lesz-e a hihetetlenül izgalmas és minőségi alkotásokban gazdag korszaknak, azt majd csak novemberben fogjuk tudni megmondani, mindenesetre meg van az esély rá, hogy a GoW: Ragnarök olyan cím legyen, mint amilyen anno a The Last of Us volt a PS3-nak.

Ennek azonban ára is lesz, amit szabad tárhelyben mér ki nekünk a Sony.

A minap ugyanis a PlayStation Game Size oldala arra lett figyelmes, hogy hosszú idő után frissült a játék letöltési oldala, amely egy egészen méretes csomagot vetít novemberre. Eszerint a God of War: Ragnarök nagyjából 90,6 GB szabad tárhelyet kér majd magának PS4 konzolokon.

Ez a szám természetesen nagyon képlékeny, simán lehet, hogy ennél is több, vagy akár kevesebb lesz a végső szám, illetve első napi frissítésekkel is érdemes számolni. A Ragnarök PS5-ös verziója vélhetően ennél kisebb lesz, legalábbis a Sony új játéktömörítési eljárásának köszönhetően az új masinára optimalizált játékok jellemzően kevesebb helyet foglalnak.

Ez egyébként azt jelenti, hogy körülbelül dupla akkora helyet kér magának a folytatás, mint a négy évvel ezelőtti God of War, ami akkoriban 45,6 GB-ot tett ki. A Ragnarök persze jóval több is lesz az elődjénél, hiszen nagyobb lesz a bejárható terület, több és többfajta ellenfelekkel küzdhetünk, új funkciók és játékelemek is bekerülnek, illetve a játékidő is hosszabb lesz valamivel, mint a 25-30 órás előző.

Mindenesetre nagyjából 90-100 GB körül lesz érdemes számolni, így ha tele lenne a PS4-ed, akkor hamarosan itt az ideje egy kis purgálásnak.

Ez is olvasd el:

Az elmúlt évek 26 legjobb magyar játéka, amit mindenkinek ismernie KELL

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×