Egy Youtuber különös módon tesztelte az új iPhone 14 automatikus segélyhívó funkcióját.

Bár már korábbi iPhone készülékekben is létezett az a funkció, ami segítséget hív abban az esetben, ha a telefon úgy érzi: baleset történt. Amennyiben a tulajdonos valamilyen okból fogva nem tud segítséget hívni, akkor azt az iPhone automatikusan megteszi. Az iPhone 14 esetében az újdonság az, hogy a készülék akkor is tudja hívni a segélyhívót, ha a területen nincs térerő: ilyenkor műholdas kapcsolatot létesít, és elküldi a helyadatokat.

Egy Youtuber egy autó összetörésével próbálta ki, hogy mennyire működik.

Természetesen az iPhone 14 funkciójához a körülményeket szimulálni is lehetett volna, sokkal látványosabb viszont, ha valóban összetörünk egy autót. A cél az volt, hogy kiderüljön: hív-e segítséget az iPhone. A készülék egyébként érzékeli a balesetet, és amennyiben a tulajdonos nem reagál egy értesítésre, néhány másodperc után már tárcsázza is a segélyhívót.

 

A friss funkció egyébként egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, hamarosan más régiókban is elérhető lesz – írja a PCFórum. A telefon egyébként tökéletesen vizsgázott. Érezte, hogy ütközés történt, és rögtön kiírta, hogy 10 másodpercen belül segítséget hív.

Ezt láttad már?

Jönnek a problémák? – Rezgő kamera miatt zsibbad az iPhone 14 tulajdonosok agya

 

×