Fennállása óta nem volt ennyire pocsék hete a cégcsoportnak: azután, hogy lába kelt a GTA 5-6 forráskódjainak, vírusos e-mailek terjednek a címeikről.

Nem tudni meddig tart a Rockstar Games anyavállalatának, a Take-Two Interactive-nak a mélyrepülése, de a részvényeseket lassan úgy kell felmosni a padlóról. A GTA-leak után ezúttal egy másik aranytojást tojó tyúkjához,

az NBA-játékokat, illetve például a Bioshock- és Mafia-sorozatokat jegyző 2K Games-hez törtek be hackerek.

Forrás: 2K Games

Az esport1.hu szerint ezúttal nem adatszivárgás történt és nagyobb mennyiségű kontentet sem sikerült ellopni, viszont a bűnözők hozzáfértek az ügyféltámogató csapat rendszereihez, ahonnan vírusos levelek tömegét kezdték el szétfröcskölni.

„Kérjük, ne nyissanak meg semmilyen e-mailt, és ne kattintsanak semmilyen linkre, amit a 2K Games ügyfélszolgálati fiókjától kapnak”

– rimánkodik a Twitteren a 2K Support.

 

Tényleg nagy lehet a baj:

  • offolták a support.2k.com weboldalt,
  • azt javasolják a felhasználóknak, hogy állítsák vissza a böngészőjükben tárolt jelszavakat,
  • engedélyezzék a többfaktoros hitelesítést,
  • telepítsenek hitelesített vírusirtót
  • és mindenképpen ellenőrizzék az e-mail fiókjuk beállításait, hogy történtek-e változások!

A közleményben leszögezték: a 2K Games semmilyen formában nem kér jelszavakat és személyes adatokat e-mail-en keresztül, tehát ha ilyesmivel találkozol, Te se dőlj be!

Jelen állás szerint csupán annyi közös van a Rockstar-betörés és a 2K esete között, hogy egyazon anyavállalat cégeivel történt. Két elszigetelt esetnek tűnnek az alapján is, hogy a hackerek teljesen más módszerekkel támadtak, teljesen más adatbázisokat.

Mocskos nagyra duzzadt a GTA balhé:

Az Uber és a Microsoft is félhet a GTA 6 hackertől? – Már az FBI is keresi

 

×