Egy izraeli pixel art művész megmutatja, hogyan festenének a mai sikerfilmek és sokak kedvenc sorozatai 8-bites retro videojátékként.

Gustavo Viselner, izraeli kortárs digitális művész nagyon imádja a 80-as évek videojátékait, vagyis azokat a játékokat, melyek még a 8-bites éra csodáinak számítanak. Ezek a játékok jellemzően nem álltak pár pixelnél többől, míg a 8-bit a pixelenként maximálisan megjelenített színeket jelöli, ami esetükben nem lehetett több 256-nál.

A gyönyörű szép régmúltban a 8 bit a grafika nemcsak a színpalettát, hanem a képernyő felbontását is korlátozta, azaz minden irányban legfeljebb 256 lehetett. A 32 bites és 64 bites processzorok jelenlegi korszakában azonban a 8 bites grafikai stílus már nem korlátozódik a 8 bites színpalettára vagy az alacsony felbontású monitorokra. A mai 8-bites korszakot idéző játékok ezért nézhetnek ki sokkal jobban, mint az Atari 2600/7800 és a Nintendo Entertainment System ~ NES konzolokra megjelent csodák.

Ma tömegek égnek a 8-bites retro-lázban, és ha nem is egyre-másra jelennek meg a múltidéző grafikával megáldott játékok, azért bőven van miből válogatni. De nemcsak a játékfejlesztők tekintenek a múltba, hanem a fent említett művészúr, Gustavo is, akit megihletett a 8-bites korszak. Mivel annak idején jellemző volt, hogy filmekből pixelgrafikás játékokat is készítsenek (Tini Nindzsa Teknőcök, Batman, E.T., Godzilla stb.), Gustavo eljátszott a gondolattal, hogy vajon a mai filmek és sorozatok hogyan festenének ilyen formában?!

Gustavo a fantáziájának nem nagyon szabott gátat, így fogta magát, és pixel artba ontotta az összes kedvencét. Így született meg az alábbi fantasztikus galéria:

Külön érdekesség, hogy a Star Wars-ból, de még a Stranger Things-ből is készült korábban piceles videojáték, bár meg kell hagyni, hogy egyik sem nézett ki olyan jól, mint Gustavo művei:

Végtelen Történet

Reszkessetek betörők!

A Jó, a Rossz, és a Csúf

Lord of the Rings

A Gyűrűk Ura

Tenecious D

 final battle

Tenacious D

Kincsvadászok

Űrgolyhók

Rocky

Rambo

Léon, a profi

Becstelen Brigantyk

A galaxis őrzői

Thor: Ragnarök

Good Will Hunting

Batman visszatér

A herceg menyasszonya

Beetlejuice

A nagy Lebowski

Greese

Better Call Saul

Breaking Bad

Trónik harca

Trónok harca

A szolgálólány meséje

Stranger Things

Stranger Things

Stranger Things

Érkezés

Forrest Gump

Vissza a jövőbe

Vissza a jövőbe 2

Aliens: A bolygó neve Halál

Star Wars V: A Birodalom visszavág

Star Wars VII: Az ébredő erő

Csillagok háborúja

Star Trek

Doctor Who

Westworld

The Walking Dead

The Walking Dead

Daredevil

Rick és Morty

Egy rém rendes család

Jóbarátok

Kaliforniába jöttem

Narcos

Sleeping Beauty

Csipkerózsika

James Bond: Goldfinger

Superbad

Watchmen

The Pianist

A zongorista

Dogmadribbble

Dogma

Neverending Story

Végtelen történet

Ha pedig nem akarsz lemaradni Gustavo jövőbeli munkáiról sem, akkor mindenképpen kövesd be őt Instagramon, Facebookon, vagy Dribbblen.

Neked melyik alkotása tetszik a legjobban?

Ezt se felejtsd megnézni:

Így néznének ki a kedvenc sorozataink, ha 1930-ban készültek volna | KÉPEK

És ezt is érdemes lehet elolvasnod:

Egy magyar művész Legóból alkotja újra a kedvenc filmjeink ikonikus jeleneteit | KÉPEK

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×