A játék meg sem várja, hogy leérjünk a szigetre.

Az Epic Games a Season 4-es frissítés hivatalos bejegyzésében megemlítette, hogy újabb szintre léptetik az anti-cheatet. A cél ezúttal nem más, mint a Cronus Zen/Max és hasonló hardverek szűrése és azonnali tiltása. Kezdetben ezek az eszközök abban segítették a játékosokat, hogy a billentyűzetüket, egerüket könnyedén a konzolokhoz csatlakoztathassák, ám az elmúlt időszakban sokat fejlődtek.

A beépített szoftvernek köszönhetően sokkal jobb aim-assistot kaphatnak a vásárlók, ahogy szinte a fegyverek visszarúgását is teljes mértékben képes eltüntetni az eszközben található chip. Nem csak Fortnite-ban működik, előszeretettel használják Warzone-ban is ezeket a kütyüket. Ehhez elég a konzol/PC és a kontroller, billentyűzet+egér párosa közé ékelni valamelyik Cronust és indulhat is a móka.

Az Epic Games teljes mértékben leszámolt az ilyen jellegű csalásokkal!

HYPEX, a népszerű Fortnite leaker pár órával ezelőtt osztotta meg a fenti képet. ThatMillerBoy segítségével letesztelték, hogy valóban olyan radikálisan és gyorsan működik-e a csalásvédelem, mint ahogy azt az óriáscég beharangozta. Remek hírek érkeztek, abban a pillanatban kidobja a Cronust és hasonló eszközöket használó játékosokat a Fortnite, ahogy kiugranának a buszból.

Nem titok, hogy a profi és a casual mezőnyben is rengetegen használnak hasonló megoldásokat, sok elkeseredett és mérges hozzászólást olvashatunk a tweet alatt is. Remélhetőleg a jövőben más játékok is átveszik az Epic Games megoldását, egyre égetőbb problémává vált a fenti jelenség az elmúlt pár évben.

Öt éves a Fortnite battle royale módja – Így ünnepel az Epic Games

https://leet.hu/vga-kartyak/

×