Az nVidia GeForce Beyond prezentációja keretében leleplezték mikor és mennyiért érkezik az RTX 4090, amit a legendás játék új verziója fog követni.

Az új videokártyák megjelenéséről és áráról, valamint a sugárkövetéses (ray tracing) grafikával újjászülető Portal érkezéséről Jensen Huang vezérigazgató beszélt – írja a The Gamer. Az nVidia feje a GeForce Beyond prezentációban elárulta:

az RTX 40-es grafikai meghajtók sorát az RTX 4090 nyitja, október vége felé, 1.599 dolláros (645 ezer forintos) áron.

 

A cégvezető a 12 és 16 gigabájtos RTX 4080-as létezésének hírét szintén megerősítette: utóbbi 1.199 dollárért (kb. 483 ezer forintért) lesz majd kapható, és mindkettő harmadik generációs ray tracing-gel, illetve DLSS 3.0-val rendelkezik, így összességében 2-4-szeresére képesek növelni a játékaid képkockasűrűségét.

Forrás: The Gamer

Huang egy kis desszertet is tartogatott: bejelentette, hogy a GPU-k után nem sokkal, novemberben kiadják a Portal RTX-et, ami a legendás 2007-es játék mélyebb, ragyogóbb és sötétebb hangulatú változata lesz.

Akinek eleve megvan PC-n a régi Portal, örülhet, mert ingyenesen letölthető frissítésként jelenik meg!

A sugárkövetés élethű fénytörést és fényvisszaverődést tesz lehetővé, ezáltal az egész sokkal valósághűbb megvilágítást kap, mint bármely korábbi verzió. A technológia bevezetése fontos mérföldkő, mert egyre inkább úgy fest, hogy a ray tracing új standard lesz a régebbi játékok újragondolásánál.

Ilyen, amikor egy klasszikushoz új módként adják hozzá:

Brutál jól néz ki: Ray tracing modot kapott az 1993-as legelső Doom

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×