A Leet Youtube arca, Dani Berlinben járt, hogy első kézből hozza el nektek a Logi Playen bemutatott újdonságokat, köztük a G CLOUD felhőalapú kézikonzolt.

Ahogy a játékfejlesztő cégek is szép lassan otthagyják a mindenféle nagy, központi eseményeket, és saját streamben jelentik be a legújabb címeket, a tech-cégek is szeretnének az Apple babérjaira törni. Saját eseményen mutatják be legújabb termékeiket. Egyértelműen ilyesmi volt a célja

a Logi Playnek, a Logitech berlini eseményének, ahol a Leet személyesen, első kézből nézhette meg a cég új gaming és streaming eszközeit. 

LOGI G CLOUD

Egyértelműen a show sztárja a G CLOUD volt, a felhőalapú kézikonzol. Igen, ez a megfogalmazás egy kicsit furának tűnhet, hiszen az Nvidia Shield Tabletjén kívül nem igen foglalkoztak ezzel a kategóriával a gyártók. Gyakorlatilag egy olyan hordozható konzolról van szó, ami önmagában gyenge lenne futtatni a játékokat, viszont a cloud streaming szolgáltatásokon keresztül nagy AAA-s címek is elfutnak rajta.

A Logitech fejlesztői konkrétan az Xbox Cloud és a Geforce Now fejlesztőivel közvetlenül együttműködve hozták létre az eszközt, ami azt is jelenti, hogy ez a két szolgáltatás például alapból telepítve lesz majd a konzolon. 

Ők is tudják, hogy nem kell túlságosan kertelni: ez egy sima Android Tablet, egy 7 inches, full HD 60 FPS (!!!) kijelzővel, a két szélére pedig már alapból oda van rögzítve egy kontroller két oldala. Belül egy Snapdragon 720G pörög – nyilván ezzel így nem lesz képes magában elfuttatni komolyabb Android játékokat. Ezeket viszont fel lehet rá telepíteni, ugyanis nem akarják elzárt rendszerként kezelni a G Cloudot, hanem nyugodtan hozzáférhetsz a Google Play Store-hoz, ha bármit be szeretnél szerezni.

blank

Tegyük hozzá, hogy a G Cloudot ki is próbálhattuk az eseményen, és az már most fixen látszik, hogy a termék készen van, működik, nem csak jövőbeli tervről van szó. Az biztos, hogy a kontroller, amit építettek hozzá, az nagyon jól működik, egyáltalán nincs olcsó hatása a joystickeknek vagy a gomboknak.

Bár ugye komoly belsőségek nélkül egy kicsit üresnek tűnik a markolat, mintha minden súly csak a kijelző alatt lenne. Viszont a játékok maguk szépen futottak – mármint persze, az internetkapcsolat miatt volt néha hirtelen minőségromlás, de a késleltetés sosem növekedett érezhetően.

A G Cloud október közepétől lesz előrendelhető, viszont egyelőre tesztjelleggel csak Észak-Amerikában. Nincsenek konkrét tervek az európai megjelenésre, úgyhogy még biztosan sokat kell várnunk, hogy ténylegesen használhassuk a kütyüt.

blank

Logitech G PRO Wheel

A Logitech megkerülhetetlen szereplő, amikor az autószimulátoros kormányokról van szó. Nyilván tisztában vannak ők is azzal, hogy nem ők gyártják a legkomolyabb, legprofibb kormányokat, viszont a Logitech G923 jelenleg megkerülhetetlen, ha valaki az “eggyel komolyabb” irányba akar menni a belépőszinttől. Nem volt annyira nagy titok, hogy dolgoznak egy még profibb kormányon, és most le is rántották a leplet a Logitech G Pro Wheel-ről, a gyártó új szimulátorkormányáról.

blank

A kormány ugyanazt a trueforce visszajelzési rendszert használja, mint már az elődjei, csak most egy 11 Nm-es motorral. Legyen elég annyi, hogy belepasszíroz az ülésbe, és ezt megint nem csak az előadás, hanem a kiállított próbadarabok alapján állíthatjuk. A kormány mind belsőségeiben, mind a külső anyaghasználatban elképesztően közel van egy igazi Forma 1-es élményhez, és ez megint csak nem lenne hihető, ha én mondanám, aki sosem ült ilyen autóban. Annál hihetőbb viszont Lando Norris szájából, aki bemutatta ezt a terméket – videón persze. Ahogy a Mclaren képviselője a helyszínen is elmesélte, ma egy F1 pilóta valójában csak a verseny első napján lép először a pályára autóban, a felkészülés nagy részét szimulátorokban teszik. 

Ezért is dolgoztak együtt velük a Logitech fejlesztői, hogy ha már tényleg professzionális, komoly kormányt építenek, akkor az ő elvárásaiknak feleljen meg. Ez így nemcsak azt jelenti, hogy érzetre áll közel a kormány a valódihoz, hanem azt is, hogy strapabíró anyagokból van felépítve, elég csak ránézni a váltókarokra, amik végig masszívan fémből vannak.

Hiszen bírniuk kell akár több ezer órát is, ami közben a pilóta egyfolytában váltogat. A pedálokat masszív adaptív rugók tartják ellen, amiknek az erőssége ráadásul több szintben állítható, még anélkül is, hogy szét kellene szerelni. 

Az is céljuk volt, hogy komplett csomagban árulhassanak szimulátor szettet, ehhez pedig a PlaySeattel dolgoztak együtt, akik kifejezetten eköré a kormány köré építettek egy strapabíró, masszív, de mégis könnyű és mozgatható széket. Megint csak mindent IS állítani lehet, a szék dőlésszögén és távolságán túl a pedált is több szögbe és távolságba rakhatjuk a lábunktól. 

Nyilván nem vagyok egy nagy szimulátorpilóta, szóval nem tudom tényleg összehasonlítani a legprofibb rendszerekkel, de az biztos, hogy a rövid kipróbálás során tényleg lehengerlő volt ez az elképesztő ellentartás, amit a kormány adott. Komolyan el lehet fáradni benne, és ahogy mondtam: beleprésel az ülésbe, új szintre emelve a szimulációs élményt. 

Logitech Astro A30

Mi más is bizonyíthatná jobban az Appleifikálódást (elnézést a szóalkotásért), mint az Astro A30. Az új gaming headset bár a klasszikusan nagyon gamer Astro A50 családjába tartozik, egy olyan új formatervezést és dizájn ötleteket kapott, amivel már inkább egy köztes fejhallgatót hoztak létre. A cél valahol az, hogy viheted magaddal bárhova, és otthon is ezzel játszhatsz.

blank

Mindenből kapott egy kicsit – jó oké, igazából nem kicsit. Ha megszoktad a Logi gamer ökoszisztémáját, akkor a megszokott Lightspeed csatlakozót itt is megkapod, ezt bedughatod a bármilyen gaming eszközöd portjába, és azonnal mehet a menet. Tényleg, mindenhol: az összes Xbox, az összes Playstation, Switch, PC, de még a mobil rendszereket is támogatják az USB C-s adapterrel. De ha szeretnéd elvinni, zenét hallgatni, filmet nézni a telefonodról, akkor ott a Bluetooth. 

Ha szeretnél harc közben jól hallhatóan kommunikálni a csapattársakkal, van egy dedikált mikrofonod, ami közel hajol a szádhoz, hogy jól halljanak. De ha csak telefonálni akarsz, akkor ezt ki is húzhatod, és van egy beépített mikrofon is, telefonáláshoz. 

Értitek, mire gondolok? Ez a headset egyszerre akar masszív gamer fejhallgató lenni, és utazós-zenehallgatós-telefonálós mindennapi fejhallgató. Rajtad van suliba, munkába menet, hazafelé, és amikor hazaérsz, le sem veszed, csak felrakod a mikrofont, átmész Lightspeedre és folytatod a játékot. Ennek megfelelően memóriahab van a fülpárnákban, memóriahab a fejpántban, és meglepően könnyű is a fejhallgató, ahhoz képest, hogy 40 mm-es driverek és 27 órás üzemidőt biztosító akksi van benne. 

És akkor ezen felül jön még egy olyan funkció, ami megint olyan, mintha egy Apple terméknél látnád: a cserélhető oldallapok. Az A30 oldalán lévő plexilap mágnesekkel csatlakozik, levehető, és alárakhatsz mindenféle előre generált, vagy egyedileg gyártott dizájnt – persze extra költségekért. Alapból egy fegyverek holo skinjét idéző, chromaflair fémlap van az áttetsző plexi alatt, bár fura, hogy csak plexi nélkül látszik ez a felület igazán. 

Logitech G FITS

A másik bemutatott fülhallgatóról külön kell beszélnünk, mert ez is nagyon fura. Fülbedugós fülhallgató gamereknek? Bármennyire is hangzik ez furán azoknak, akik csak nagy headsetekkel tudják elképzelni a játékot, létező kategória ez is, mert sokan nem szeretik a nagy bumszli fejhallgatókat.

blank

Őket szolgálja ki a G Fits, meg persze megint azokat, akik szeretnének egy olyan Airpod szerű fülhallgatót, ami azért gamer igényeket is kielégít. Nincs annyira teljesen új technológiáról szó, hiszen az Ultimate Ears (ami szintén egy Logitech márka) már két évre piacra dobta a UE Fits-et, ami gyakorlatilag ugyanez a fülhallgató, csak sokkal inkább zenére és sportra célozva. 

A fülhallgató ránézésre nem több egy sima szilikonkupakos, fülbedugós vezeték nélküli fülesnél, viszont a benne rejlő “passzív” zajcsökkentés egészen forradalmivá teszi. A szilikon kupak ugyanis egy olyan formázható anyagból készül, ami a dobozból kivéve még puha, és képes felvenni a fül belső alakját, majd erőteljes fény hatására megkeményedik, és kb. egy perc alatt egy pontosan a hallójáratunkra tervezett teljesen egyedi és személyre szabott fülhallgatónk van. 

Egészen elképesztő, hogy tényleg csak letöltöd az appot, 1 perc és kész, és a UE Fits már bizonyított is. A G igazából néhány dologgal egészíti ki a meglévő dizájnt: nyilván RGB fényekkel, megnövekedett üzemidővel a fülhallgatókban és a tokban is, valamint kimaradhatatlanul egy Lightspeed csatlakozóval, hogy ne dobjon rá még a bluetooth is késleltetést a játék hangjaira. 

Ezt a fülhallgatót nyilvánvaló higiéniai okokból nem próbálhattuk ki az eseményen, úgyhogy a hangzásáról nem tudok sokat elmondani, de az biztos, hogy maga a technológia nagyon izgalmas. 

Logitech Streamer cuccok – Blue Sona, Litra Beam 

A Logitech for Creators divízió relatíve jóval fiatalabb, mint a G üzletág, de egyértelmű, hogy a cég a gaminggel egy esernyő alá veszi a streamereknek és tartalomgyártóknak szánt termékeiket is. 2018-ban felvásárolták a tartalomgyártók kedvenceként számon tartott Blue mikrofongyártót, de az összes “streamer kezdőszett” ajánlásába bekerülhet egy Logitech webkamera is (valószínűleg a C920 vagy a C922). Ezt a sort folytatták idén januárban a Litra Glow lámpájukkal, és most két új, tartalomgyártóknak szánt termékkel is bővítik a palettát.

Az egyik a Blue Sona, egy komolyabb, professzionálisabb felhasználásra szánt mikrofon. Ezt a szándékot egyértelműen tükrözi, hogy a Blue-tól megszokott USB-s mikrofonok helyett itt már XLR csatlakozót találunk rajta, és persze az ára is. A felhasználóbarát megoldások azért megmaradtak az USB csatlakozás elvétele után is, hiszen nem szükséges külön fantomtáp használata, hanem egy beépített preamp akár 25 decibel extra jelerősséget ad hozzá a hangunkhoz.

blank

A Litra Beam pedig megint csak egyértelműen jelzi, hogy a Litra termékcsalád velünk marad a továbbiakban, a monitorra erősíthető négyzetalakú lámpa után ezúttal egy hosszúkásabb LED lámpa képében. Az asztali állvány relatíve kis helyet foglal el, de a forgatható, kinyitható kar rengeteg állítási lehetőséget ad.

Nyilván a legtöbb stúdiólámpához hasonlóan egy ebből is kevés lesz, ez sajnos jól látszott a promóanyagon, és élőben is ezt tapasztaltuk. A Litra ráadásul kompatibilis a G Hub asztali alkalmazással, és innen is vezérelhető a lámpa fényereje és színhőmérséklete a hátulján elhelyezett gombokon túl is.

blank

Nagy álmok és komoly tervek 

A cég dolgozóival beszélgetve elég egyértelműen kirajzolódott egy kép, hogy amikor tíz évvel ezelőtt Darrel Bracken lett a cég elnök-vezérigazgatója, ő volt az, aki nagyon komolyan a Gaming felé fordította a kormányt. A keynote prezentációban egy 3,1 MILLIÁRDOS számról beszéltek, amikor a világ gamereit említik – ami nyilván túlbecsüli a helyzetet, de tagadhatatlan, hogy mára sokkal elterjedtebb lett a gaming.

Sokkal inkább a hétköznapok részének tekinthető. Egy jó hasonlat, hogy kezd olyan lenni a gaming, a gamer lét, mintha a kilencvenes években valaki arról beszélt volna hogy ő “tévénéző”. Ez nem egy kategória, majd’ mindenki játszik valamivel, és szokott videojátékozni. 

Ez látszik a cég filozófiáján, és biztosan sokat beszélnek róla odabenn, mert több különböző ember, több különböző beszélgetésben felhozta ugyanezt a hasonlatot. A termékeik abszolút egy olyan irányba mennek el, hogy ne vegyél külön gamer fejhallgatót ÉS zenehallgatós fejhallgatót: miért ne lehetne a kettő ugyanaz? Nem kell elkülöníteni a Transformers alakú gaming cuccokat a lekerekített dizájn cuccoktól – a kettő létezhet együtt is. 

Ez az, ami feltűnő az összes bemutatott terméken, a nemrégiben bemutatott G502 X szérián (erről alább láthatjátok a videónkat is), és azon is, hogy a jövőben évente meg akarják ismételni ezt az eseményt – bemutatókkal, versenyekkel, prezentációkkal együtt.

 

Addig is: ha szeretnétek megnézni ezeket a termékeket videón is, akkor gyorsan siessetek az Instagramunkra, ahol több sztorit is megosztottunk az eseményről!

blank

Peaky Blinders bögre - Birmingham2990Kosárba

Peaky Blinders Bögre (MUGVPB01)3990Kosárba

Peaky Blinders Flaska (HFLKPB01)5990Kosárba

Stranger Things bögre - Friends dont lie2990Kosárba

The Boys bögre - Butcher2990Kosárba

Peaky Blinders bögre - By order of the Peaky Blinders2990Kosárba

Stranger Things bögre - ABCDEF2990Kosárba

Peaky Blinders bögre - Thomas Shelby2990Kosárba

Jurassic Park Vizes Palack Kulacs Fém (WTRBJP01)7990Kosárba

Jurassic Park Bögre Mr.DNA (MUGVJP01)4990Kosárba

Jurassic Park hőváltós bögre 300ml3990Kosárba

The Boys bögre - F**k Supes2990Kosárba

Stranger Things kulcstartó - Stuck in the UpSide Down1490Kosárba

Stranger Things bögre - fehér3990Kosárba

Jurassic Park - Utazó bögre4990Kosárba

Jurassic Park dombornyomott bögre5490Kosárba

The Boys bögre - Dont be a c*nt2990Kosárba

Stranger Things bögre - Upside Down4990Kosárba

Stranger Things bögre - fekete3990Kosárba

The Boys bögre - Homelander2990Kosárba

Kiemelt ajánlatok

Tovább a shopba

Strong 4G LTE Router 300 (4GROUTER300)

25 990 Ft

Kosárba

25 990 Ft
blank

4G LTE Router 300 4G LTE Router 300 Ossza meg 4G LTE Internet kapcsolatát, bárhol bármely eszközével! Túlterhelt vagy lassú… tovább »

25 990 Ft

Kosárba

- 4G LTE internet kapcsolatát bárhol - Helyezze be a SIM kártyáját, és azonnal élvezheti az internet kapcsolatot, akár 150 Mbit/s sebességgel - 2db SIM kártya adapter (A SIM-kártya nincs benne) - Internet kapcsolat bármely Wi-Fi eszközével akár 300 Mbit/s sebességgel - 2db leszerelhető külső antenna a jobb 4G LTE teljesítményért - 4x Ethernet LAN port a vezetékes csatlakozáshoz az internetre

Strong 4G LTE Router 300M (4GROUTER300M)

22 990 Ft

Kosárba

22 990 Ft
blank

Strong 4G LTE Router 300M     Ossza meg 4G LTE Internet kapcsolatát, bárhol bármely eszközével! Túlterhelt vagy lassú internet… tovább »

22 990 Ft

Kosárba

- Ossza meg a 4G LTE internet kapcsolatát bárhol, bármelyik vezetékes vagy Wi-Fi eszközével - Rendkívül kompakt és elegáns kialakítás - Akár további beállítások nélkül is használhatja: Csak helyezze be a SIM kártyáját, és azonnal élvezheti az internet kapcsolatot, akár 150 Mbit/s sebességgel - Szolgáltató független termék, hogy mindig kihasználhassa a szolgáltatók legjobb ajánlatait. - 1x Nano-mikro SIM-kártya adapter bármilyen típusú SIM-kártyához - 1x Ethernet port bármilyen vezetékes eszköz internethez történő csatlakoztatásához - 2x levehető külső antenna SMA csatlakozókkal a jobb 4G LTE teljesítmény érdekében - Ossza meg az internet kapcsolatát bármely Wi-Fi eszközével akár 300 Mbit/s sebességgel

Kacsolódó cikkek

×
blank