Ha eddig mindig arról álmodoztál, hogy bárcsak te lennél Pókember, ezután a videó után lehet átgondolod a dolgot.

Szinte minden szuperhős rajongó álmodozott már arról, hogy egy napra szívesen belebújna kedvence bőrébe vagy gúnyájába, vagy szimplán csak kipróbálná, hogy milyen lehet hozzájuk hasonló emberfeletti képességekkel rendelkezni.

A legnagyobb bajnok ebben az ábránd-versenyben minden bizonnyal Pókember lenne, akivel a néző/olvasó a leginkább tud azonosulni az összes Marvel-karakter közül. Ennek nagyon egyszerű oka van: Peter Parker volt az első olyan képregényhős, akinek a teljesen átlagos problémákkal átszőtt magánélete legalább akkora hangsúlyt kapott, mint a hálóhintázás és a rosszarcok elpáholása.

Ebben pedig nemcsak a képregények, hanem az Insomniac remekműve, a néhai PS-exkluzív Marvel’s Spider-Man is kiválóan teljesített. Ehhez azonban az is kellett ám, hogy tökéletes Pókfej-élményt kapjunk. Amíg a Peter-szál a személyes történetre és a drámára összpontosított, addig Pókgúnyában a lehető legjobb akciójeleneteken izgulhattuk végig magunkat. De nem csak erre fordítottak különösen nagy figyelmet a fejlesztők, akik jól tudják, hogy Pókember esszenciális része a hálóhintázás.

Megkockáztatom, hogy a 2018-as játékban kapjuk minden idők legjobb hálóhintázását. Egyszerűen fantasztikus érzés az utcaszint fölött tíz-száz méterekkel a magas épületek között suhanni, miközben Pókfej egészen elképesztő akrobatikus mozdulatokat mutat be nekünk. Szinte érezzük a menetszelet a ruhán, a zuhanás pedig hihetetlenül bizsergető, főleg, amikor kilőjük a hálót és az utolsó pillanatban visszakapaszkodunk a magasba. Mintha ott lennénk.

Nem tudok hibáztatni senkit, aki szívesen kipróbálná a dolgot – amit egyébként a valóságban több okból kifolyólag nem ajánlott megtenni. Erre van a játék, ami most minden eddiginél élethűbb módon mutatja be, hogy milyen lehet Pókember szemén át látni az alattunk húzódó metropoliszt. Köszönhetően természetesen egy tehetséges moddernek, Jedijosh920-nak, aki gőzerővel dolgozik a legújabb projektjén, a belső nézetes Pókemberen.

A mod segítségével egyenesen Peter fejébe költöztethetjük át a kamerát, így pontosan azt láthatjuk, amit ő. A probléma ezzel csak az, hogy tényleg élethűen működik, azaz amikor szaltózik, vagy bármilyen más akrobatikus mozdulatot csinál, akkor annak megfelelően a kamera is elmozdul – pont úgy, ahogyan a valóságban is látnánk.

Nem nehéz rájönni hát, hogy így játszva – bár érdekes, annyira azért nem is olyan mókás Pókembereskedni, de minimum kockáztatjuk vele a hányingert. Mondjuk ezt kiegészítenénk egy VR-moddal, akkor már garantálnánk is a rosszullétet.

A mod sajnos a cikk írásakor még nem érhető el, de hamarosan publikálódhat az alkotó NexusMods-oldalán. ahonnan teljesen ingyen bárki letöltheti majd magának. Addig viszont itt egy kis ízelítő belőle:

Ezt is olvasd el:

Erre vártunk? – Nagyszerű újítással jöhet egy teljesen új PS5-modell

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×