Óriási showt dobott össze a Riot Games Törökországban.

Óriási showt dobott össze a Riot Games Törökországban. A 2022-es Valorant világbajnokságnak ezúttal Isztambul adott otthont, a kvalifikált 16 csapat pedig mindent kiadott magából.

Az EDG-től, a Boomtól, a Xerxiatól és a Furiatól relatíve gyorsan elbúcsúztunk, ők nem tudták megmutatni tudásukat a csoportkörön kívül.

A B-csoport meglepően aktív volt a torna során, az OpTic és a Loud egy csoportban kezdett, s mint kiderült, ők is jutottak el egészen a döntőig. OpTic kontra Loudból összesen hármat is végignézhettünk a világbajnokság során, először a csoportban, majd pedig a rájátszás során feszültek egymásnak. A csoportkörben még az OpTic volt jobb formában, viszont onnantól kezdve a Loud végigcsapta a világot.

 

Alsóágon a DRX és az FPX volt kiemelkedő, viszont egy idő után elkerülhetetlen volt az összecsapás közöttük. Amikor ez megtörtént, a DRX 2-0-ra elverte az európaiakat, így pedig egy fantasztikus OpTic-DRX alsóági döntőt láthattak a rajongók. Öt meccsig húzódott a Bes of 5, végül pedig az OpTic formája döntött, ezzel pedig a Louddal folytatott harmadik meccsük is összejött.

Ez már nem volt olyan szoros, mint az alsóági döntő, még 1-1-ig fej-fej mellett haladtak, ám onnantól kezdve a Loud nem engedett a kupa szorításából. Isztambulban másodjára is kétvállra fektették az észak-amerikaiakat.

Így lett brazil csapat a 2022-es világbajnok!

 

A torna legjobban teljesítő játékosa yay volt, az OpTic játékosa, aki 2 MVP díjat is szerzett a csoportkörből, majd pedig még további 3-mal fejelte ezt meg a rájátszás során. A világbajnokoknál viszont az figyelhető meg, hogy mindenki kivette a részét a menetelésből, Sacyn kívül mindenki szerzett MVP kitüntetést.

A VCT 2022 közvetítések támogatója a Foodpanda.

Minden egyes közvetítés alatt egy 10.000 Ft-os Panda Market vásárlási utalvány talál gazdára.

×