Egy sor új gépállatot talált ki a mesterséges intelligencia. Kérdés, hogy mit kezdenek vele a Horizon-t alkotó Gerilla Games-nél, vagy a Netflix-sorozatban.

Mivel nagyon nem lenne ritka eset (sőt!), hogy a közönségtől érkező ötletek beköltöznek a legnépszerűbb játékok frissítéseibe, online változataiba, vagy folytatásaiba, érdemes tüzetesen megszemlélni azokat a rajongói terveket, amelyeket

mesterséges intelligencia segítségével készültek a Horizon-sorozathoz!

A szándék az volt, hogy első, Zero Dawn, illetve az idén megjelent Forbidden West című epizódból egyaránt merítsen a koncepció, ami egy egész sor új gépszörnyet talált ki Aloy számára.

Az AI dolga az volt, hogy vázolja fel a Horizon széria soron következő robotjait,

amelyek az eddig látottak alapján jelenthetnek meg a gamekben – írja a GameRant.

A Guerilla Games játékaihoz rajongói art work-öket rakott össze az AI, és mindjárt kilenc új robottal jelentkezett. Bár a végeredmény arra utal, hogy a Stable Diffusion szoftver nem pontosan értette az elvárásokat, a redditező hefeglass büszkén osztotta meg mire jutott. A felhasználók elismeréssel ölelték magukhoz a terveket, amiken egy sor új szétzúzható gépállat látható, a high-tech rókától a robot nyúlon át a plazmaokádó sárkánygyíkig.

I came up with some new HFW machines using AI from horizon

 

 

A látványos kísérlet egyrészt azért érdekes, mert a bonyolult számításokra képes AI ezen a vonalon képzeli el Aloy új, továbbfejlődő ellenségeit, másrészt pedig azért, mert megvillantja a rendszer kétségtelenül remek, de egyelőre korlátolt képességeit. A játékok látványterveihez már napjainkban is előszeretettel használnak AI-t, de

az emberi művészek nélkülözhetetlenek a véglegesítéshez, ezáltal a sztori ÉRTŐ közvetítéséhez,

hiszen a mesterséges intelligencia részben tollasnak, szőrösnek, vagy pikkelyesnek ábrázolja a robotokat. Mintha az evolúció alkotta volna bizonyos testrészeiket is, nem pedig GAIA, a bolygót új életre keltő teremtő, ami maga is egy AI.

Érdemes figyelni, hogy kezdenek-e valamit ezekkel az ötletekkel, például a készülő filmsorozatban:

Hű lesz a játékhoz? – Ez lesz a címe és a története a Netflix Horizon-sorozatának

 

×