Az iSTYLE sajtóeseményén jártunk, ahonnan egy iPhone 14 Pro-val tértünk vissza a szerkesztőségbe, hogy első kézből számolhassunk be a telefon képességeiről.

A globális piacra kerülés napján nálunk is bemutatták az új telefonokat, így a magyar Apple-rajongók az amerikai vásárlókkal egy időben vehetik kézbe az új készülékeket. A várakozás talán minden eddiginél nagyobb volt, hiszen idén rekordszámú előrendelés érkezett az iPhone 14-re – mondta a szeptember 16-i iPhone bemutatón Gyarmati Csaba, az iSTYLE regionális igazgatója.

Az iPhone 14, iPhone 14 Pro és Pro Max mellett az Apple Watch Series 8 és az új Apple Watch SE is bemutatkozott. Az iPhone 14 (az iPhone 14 Plus csak később, október hetedikén érkezik) háza gyakorlatilag nem változott az előző modellhez képest, viszont a kamerarendszere egy jelentős fejlesztésen ment át. Az új, 12 megapixeles főkamera az iPhone 13 kamerájához képest 49%-kal több fényt képes beengedni, így hatalmasat javul majd a kevés fényben készített képeink minősége is. A hátlapi kamera mellett az előlapi is frissült, itt autófókusz várja a selfiezni vágyókat.

Amire mindenki kíváncsi: az iPhone 14 Pro

Ahogyan azt fent írtuk, nem tértünk vissza üres kézzel a sajtótájékoztatóról, a videós stábunk pedig már tűkön ül, hogy kipróbálhassa az új csúcskészülék kamerarendszerét. De addig is jöjjenek az első benyomások:

Aki tartott már a kezében korábbi Pro modelleket, az viszonylag jól el tudja képzelni az új széria érzetét is. Fogalmazzunk úgy, hogy prémium telefonok, prémium köntösben. De mit sem ér a külcsín, ha szegényes a tartalom! Szerencsére itt erről szó sem lehet, hiszen az Apple igen komoly innovációval rukkolt elő: debütált az első 48 megapixeles iPhone kamera.

Az okos szoftvermegoldások és az új hardver kombinációjával fantasztikus képeket kapunk. Horváth András YouTuber, Elektronauta rögtönzött bemutatóján, ahol egy pár perccel azelőtt lőtt kép részletgazdagságát tekinthettük meg, gyakorlatilag az egész közönség elámult.

Beszéljünk a kijelzőről!

Ég veled, Notch! Hello, Dynamic Island! Igen, mostantól egy dinamikus sziget köszönt minket minden alkalommal, ha kezünkbe vesszük az új Pro modelleket. A Face ID-t és az előlapi kamerát is magába foglaló szigetet igyekszik hátrányból előnnyé varázsolni az Apple, és ez sikerül is nekik.

Legyen szó egy zajló telefonhívásról, háttérben szóló zenéről vagy éppen egy időzítőről, a folyamatosan változó sziget segítségével pontosan nyomon követhetjük a tevékenységeinket. A dinamikus sziget mellett végre always on display-t is kaptak a Pro modellek, ezzel egy újabb régi tartozását rendezte az Apple.

A chipekről

Az iPhone 14 Pro és Pro Max modellekben debütáló A16 Bionic a gyártó szerint a valaha volt leggyorsabb okostelefonokban használt chip. Persze az iPhone 13 Pro sem küzdött erőhiánnyal, így várhatóan az új modell csak jobb lesz, de ezt első ránézésre még nem tudjuk biztosan állítani.

Összefoglalva a fenti gondolatokat és adatokat az biztosan elmondható, hogy a Pro telefonok valóban alkalmasak arra, hogy a profi videógyártók is használják őket a munkájuk során, az iPhone 14 széria pedig minden olyan vásárlói igényt kielégít, amely a hétköznapok során felmerülhet.

Köszönjük szépen az iSTYLE-nak, hogy részt vehettünk a rendezvényen, és hogy tesztelhetjük is az egyik új modellt. Kövessetek minket social media felületeinken, hogy ne maradjatok le az iPhone 14 Pro-ról készült tartalmainkról.

Az iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, az új Apple Watch SE szeptember 16-tól, az Apple Watch Ultra és az AirPods Pro szeptember 23-tól, az iPhone 14 Plus pedig október 7-től kapható a hazai iSTYLE boltokban Budapesten, Győrben, Szegeden és Debrecenben, valamint az istyle.hu webshopban.

Az iPhone 14 készülékek mellett az Apple Watch Series 8, az új Apple Watch SE is most kerül a polcokra. A Series 8 tulajdonképpen a tavalyi modell frissítése. A legfontosabb újdonság a bőrhőmérséklet-érzékelő, valamint az ütközésérzékelő funkció, amely képes érzékelni, ha a viselőt súlyos autóbaleset éri. Az óra ilyenkor automatikusan segélyhívást indít, megosztja a diszpécserrel a tartózkodási helyet, miközben a vészhelyzeti kontaktokat is tájékoztatja.

Az egész napos használatra tervezett Apple Watch Series 8 működési ideje energiatakarékos módban 36 órára is kitolható. A 41 és 45 milliméteres méretekben elérhető újdonság indulóára 209 990 Ft, a tok anyaga alumínium vagy rozsdamentes acél, színekből hatféle érhető el: éjfekete, csillagfény, arany, grafit, ezüst és (PRODUCT)RED.

Szeptember 23-án érkezik a titánházas Apple Watch Ultra is, amely minden korábbinál komolyabb funkciókkal rendelkezik. A csak GPS + Cellular kiszerelésben készülő, 419 990 Ft-os áron lesz megvásárolható.

Az új AirPods Pro a továbbfejlesztett hangminőség és zajszűrés mellett számos új funkcióval is kiegészült, az egyik legfontosabb, hogy a szárak nyomásérzékeny felülete már az érintésekre is reagál, így a hangerő a telefon elővétele vagy a Siri használata nélkül is állítható zenehallgatás közben. A tok is sokat fejlődött, a lokátor-támogatás mellett beépített hangszórót is kapott, amely főleg a keresésekor jelent segítséget.

Egy töltéssel a fülhallgatók 6 órán keresztül üzemképesek aktív zajszűrés mellett, a tokkal együtt a teljes üzemidő 30 óra. A szeptember 23-tól elérhető új AirPods Pro 124 990 Ft-os áron lesz megvásárolható.

Az iSTYLE különleges finanszírozási konstrukciót is biztosít az Apple rajongók számára, akik így mindig a legújabb iPhone készülékkel rendelkezhetnek. Az Easy Upgrade keretében a vásárlók a piacon elérhető legalacsonyabb havi törlesztőrészlettel szerezhetik meg álmaik telefonját, majd a választott 12 vagy 24 hónapos futamidő után akár új eszközre válthatnak, vagy a további törlesztőrészlet fizetésével megtarthatják a készüléket.

Szerző: Dudás Levente

Ezt láttad már?

Milyen világ ez? – Inkább eladósodnak, de az új iPhone-t meg kell venni

 

×