Még ki sem hűlt, máris darabjaira szedték szét.

Az Apple múlt héten mutatta be az iPhone 14 szériát, melyet szeptember 9-étől már elő is lehetett rendelni. A hivatalos kiszállítás mától indult volna, ám néhány szerencsés már egy-két nappal előbb megkaparintotta a méregdrága készüléket. Míg a felhasználók jelentős része örült ennek, addig a PBKReviews csatornája egészen más megközelítésből esett neki a telefonnak.

A csatorna szó szerint kíváncsi volt arra, hogy milyen újdonságokat találhatunk a motorháztető alatt. Pillanatok alatt szétszedte az iPhone 14 Pro-t, mindezt természetesen alaposan dokumentálva. Sok hasonlóságot észrevehetünk az iPhone 13 Pro Max-szal összevetve, ám természetesen néhány ponton jelentősen is eltér a két modell.

Így néz ki az iPhone 14 Pro szétszedve!

Ahogy azt sejteni lehetett, a legnagyobb eltérés a FaceID szenzoroknál és a frontkameránál lehet az átalakított kialakítás miatt. A Pro tulajdonosok a 14-es szériától kezdődően nem Notch-csal, hanem egy Dynamic Island névre keresztelt szigettel találkozhatnak majd. A iOS 16 szoftveresen is kihasználja ezt a területet, kiváló munkát végeztek a cég designerei. Az Apple a közelségérzékelőt a telefon kijelzője alá rejtette, így férhettek el a 30%-kal kisebb területen a szükséges komponensek.

Az előlapi szenzorok és a kamera

A hátoldali kamerák

Az új, A16-os SoC

Az akkumulátor 4323 mAh kapacitással rendelkezik a Pro Max modellekben, igaznak bizonyultak a korábbi leakek ezzel kapcsolatban is. A 13 Pro Max-hoz viszonyított 50 mAh negatív különbség sem szegheti az új vásárlók kedvét, hiszen tovább bírhatja az elődnél az A16-os chip optimalizációinak köszönhetően. A fenti videóban a teljes szétszedést és összeszerelést végigkövethetjük, mindezt kiváló minőségben.

Sokat kell dolgoznunk, ha új iPhone-t vásárolnánk:

Ekkora szeletet kér a fizetésünkből az új iPhone széria

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×