Egy magyar játékosnak volt szerencséje kipróbálni a Rainbow Six Mobile-t, tapasztalatait élményeit pedig megosztotta velünk is.

2022. április 5-én a Ubisoft több mint három év fejlesztés után végre bemutatta a világnak a Rainbow Six Mobile-t, a Pc-s és konzolos játék mobilváltozatát. A bejelentés óta sok idő eltelt, sőt a játék a Ubisoft Forward alkalmával is kiemelt helyen szerepelt. Bizonyos régiókban persze a szerencsések már zárt béta formában kipróbálhatják a játékot, köztük egy magyar player, Kémenes Koppány is, aki készségesen elküldte nekünk véleményét és benyomását a játékról, képekkel kiegészítve.

Exkluzív betekintés a Rainbow Six Mobile-ba egy magyar játékos szemszögéből.

 

 

Azt persze fontos tudni, hogy a cikkhez készült képek a Béta verzióból származnak, vagyis nem a játék végleges verzióját láthatjuk. Ez nem csak grafikai szinten lehet igaz, hanem mondjuk funkciókat, pályákat, operátorokat tekintve is. Koppányt arról kérdeztük, milyen érzés volt kipróbálni a játékot?

Első indításra a játék mobilon mennyire nyújt Siege érzést? Szerinted mennyire figyeltek arra, hogy azt kapd, amit mondjuk PC-n/konzolon?

-A fejlesztők szerintem nagyon jól összerakták a játékot. A Siege érzést hozza. Nem mondom azt, hogy teljesen olyan, mint PC-n vagy konzolon, de mindenképp plusz pont a fejlesztőknek.

Milyennek találtad a kezelőfelületet, a matchmakinget?

-A kezelőfelület még elég kezdetleges, de ez szerintem változni fog még a teljes verzióig. A matchmakinggel összességében meg voltam elégedve. Sajnos nagyon sok bottal találkoztam, de ez szerintem teljesen természetes egy béta verzióban.

Milyen karakterek érhetők el, melyiket próbáltad ki?

A karakterek, amik benne vannak nagyon hasonlóak, de nem 100%-os az egyezés. Nem minden fegyver van benne a játékban egyelőre. Képességek nagyjából ugyanazok szerintem. Akiket próbáltam: Ying, Jager, Bandit, Thermite, Thatcher és Ash.

A fenti kép egy érdekességet mutat az operátorhasználatról. Az alpha packokból bizonyos „ticketek” vagy „próbakártyák” nyithatók, amik lehetővé teszik, hogy használjuk egy operátort a meccsen. Minél többet játszunk egy-egy operátorral, annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy végleg megkapjuk.

Milyen pályákat próbáltál ki? Mennyire hasonlít az eredetire?

-Én csak a Bank névű pályán játszottam, de ahogy néztem folyamatosan fognak bejönni a pályák. A pálya szinte teljesen megegyezik az eredetivel, nekem nem tűnt fel különbség a kettő között.

Milyen a játék mozgás közben? Mit tapasztaltál képfrissítés szintjén?

-Kisebb nagyobb laggokkal találkoztam, de az a magas ping miatt lehetett, a játék elég jól van optimalizálva. Nekem személy szerint fixen 60 fps-sel futott a játék, de ez telefonfüggő.

A karakterek mozgása, a célzás mennyire olyan, mint a nagy játékban? Mennyire volt kellemes játszani?

-A mozgás elég hasonló az eredeti játékhoz. Talán az, ahogy a karakterek a fegyvert fogják az más, de nem nagyon feltűnő. Egy zavaró tényező volt nálam. Nagyon zavar, hogy amikor újratöltöd a fegyvert célzás közben, a játék nem veszi ki az ADS-t. Így tölt újra. Ez picit fura volt. Összességében kellemes volt játszani a játékkal.

Milyennek találtad eddig a grafikát?

-A grafika egészen szép. Jelenleg még nincsenek grafikai beállítások a játékban. Az alphához képest rengeteget fejlődött a grafika, és ez még mindig nem végleges, úgyhogy ez is fog még fejlődni.

Milyen játékmódok érhetők el most?

-Jelenleg egy mód érhető el, ami a quick match. BO3 van benne, úgyhogy elég hamar vége van a meccseknek, talán ez az, ami számomra picit negatívum. De ez is csak ideiglenes szerintem.

Mennyire volt könnyű kivitelezni érintőképernyőn a műveleteket (drónozás, falhúzás, interakció, késelés stb.)?

-Mindenre van külön gomb, ami teljes mértékben személyre szabható. Úgyhogy szerintem ezzel nem lesz probléma, főleg azoknak, akik hozzá vannak szokva a mobilos irányításhoz.

Milyen érzés volt neked mobilon játszani ezt a címet? Mit kaptál?

-Számomra egy kellemes csalódás volt ez a játék, kevesebbet vártam tőle. A fejlesztők szerintem nagyon szép munkát végeztek minden téren. Nagyon jó játékot raktak össze.

Szerinted tetszeni fog a Siege közösségnek a mobilos változat?

-Szerintem aki szereti az alapjátékot, annak mindenképpen tetszeni fog. Akinek nincs lehetősége PC-n vagy konzolon játszani, annak ez a játék teljesen jó alternatíva.

Mi az, ami nem tetszett és mi az, ami nagyon?

-Konkrétan nincs olyan dolog, amire azt tudnám mondani, hogy nem tetszett, mert ez még egy béta verzió és tudom, hogy a végleges verzióban valószínűleg már ki lesznek javítva. De ha valamit mondanom kellene, akkor a sok bot a meccseken. Nagyon zavaró, mert sokszor fordul elő, hogy fél perc alatt vége volt egy körnek.

Nagyon szépen köszönjük Kémenes Koppánynak a segítséget, a képeket és a válaszokat. Reméljük, hogy ez alapján sokan el tudják majd dönteni, hogy adnak-e egy esélyt a Rainbow Six Mobile-nak.

Ezt láttad már?

Íme a pontos időpont – Ekkor érkezik az óriási méretű Rainbow Six Siege Y7S3 frissítés

 

×