25 év után visszatér a kultikus akciójáték, ami sokaknak az első konzolos FPS-e volt még Nintendo 64-en.

Egészen meglepő, ámbár nem váratlan meglepetést hozott a mai napon megejtett Nintendo Direct. Az esemény során ugyanis a Rare-el közösen bejelentették, hogy megújult formában visszatér a legendás James Bond FPS, a megannyi téren formabondó GoldenEye.

Bár a GoldenEye 007 a zseniális Pierce Brosnan első Bond-filmjének játékadaptációja, mégis egészen fantasztikus módon ültette konzolokra a brit titkosügynök árulásokkal tarkított történetét. Sokaknak például ez volt az első FPS-e konzolon, ami nem meglepő, hiszen addig a konzolos belső nézet, de inkább az irányítás inkább nyűg volt, semmint szórakozás. A GoldenEye ezen is változtatott, sőt, a többjátékos lövöldözésben is olyat tudott mutatni, amit korábban még senki sem.

A 25 év után újrakiadott GoldenEye elméletileg feljavított látvánnyal és multiplayer támogatással érkezik, rossz hír ugyanakkor, hogy klasszikus Nintendo 64 címként Switch-en csak a Nintendo Switch Online-tagok fognak tudni játszani vele. De van egy másik megoldás is;

A legendás James Bond játék ugyanis nemcsak a japán játékgépre, hanem Xboxokra is megjelenik, méghozzá egyenesen a Game Pass kínálatába, 4K felbontásban.

Ismét rossz hír, hogy Xboxon nem kap online multiplayer módot, az kizárólag a Switch-tulajok kiváltsága lesz, a redmondi masinán csak az eredeti osztott képernyős mókázást kapjuk meg. Cserébe a kampány nemcsak 4K-ban pompázhat, de a végigjátszás során achievementeket is feloldhatunk majd.

Mindez egyébként azért sem érhetett minket váratlanul, mert korábban már többször is pletykáltak a GoldenEye visszatéréséről, amire már az Xbox 360-korszak óta készülhet a Microsoft. Ebből aztán különböző licencjogok miatt nem lett semmi, de az utóbbi 1-2 évben ismét erőre kaptak a belsős szóbeszédek és szivárgások. De a bejelentés időzítése sem lehet véletlen, James Bond ugyanis idén ünnepli a 60. évfordulóját, a Nintendo eseménye pedig már csak azért is lehetett kézenfekvő, mert a játék 25 évvel ezelőtt a Nintendo 64-re jelent meg.

Na és ezt olvastad már?

8 kult-klasszikus videojáték, amit csak TORRENTRŐL tudsz beszerezni

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×