Szeptember 2-án jelent meg PS5-re. Mi pedig a Sonynak köszönhetően megnéztük, hogy mit tud az új verzió, a régi kiadásokkal párhuzamban.

Szeptember 2-án jelent meg PS5-re. A projekt egy ernyő alá hozzá Joel és Ellie első nagyobb kalandját a második epizóddal, ezért is bukkant fel a címben a „Part I”, ugyanis így koherens a folytatással.

Továbbá a fejlesztők a Part II technikai újításait és vívmányait használták arra, hogy új életet adjanak a játéknak, teljesen a nulláról húzták fel az első játékot. A sztori tehát maradt a régi, minden más viszont új köntöst kapott.

 

Többek között ott van a stílusos fejlesztőasztal, amit ezúttal Joel tényleg úgy használ, mintha valós időben alakítgatná felszereléseit. Irtózatosan látványos, nem gondoltuk volna, hogy ekkorát dob az élményen mindez.

A modellek sokkal inkább hasonlítanak a második részben megismert karakterekre, a főbb szereplők, Ellie, Joel, de még Tess és Sarah is eltér a régi PS3-as, PS4-es verziójuktól. Erre elsőre negatívan reagáltak a rajongók, viszont megtapasztalva a teljes élményt, biztosíthatok mindenkit arról, hogy nemcsak nem zavaró, hanem szükséges is volt ez az átalakítás. Sokkal természetesebbnek tűnik áthuppanni a Part I után a Part II eseményeibe.

Ahogy a bevezetőben is említettem, ez nem egy tipikus grafikai upgrade, lényegében minden zeg-zugot felturbóztak a fejlesztők, így a környezet sokkal valósághűbb, mint korábban. A világ flórája és faunája nagy előrelépést tett, végre tényleg olyan, mintha egy vadregényes, ámde közben posztapokaliptikus világban járnánk.

Viszont szavak helyett inkább mindenki nézze meg maga, hogy miért is beszélünk arról, hogy korszakalkotót tett le az asztalra ismét a Naughty Dog. A Part I egy ismert történet, teljesen új papírba csomagolva, vagyis még azoknak is melegszívvel ajánljuk, akik már PS3-on és PS4-en is átküzdötték magukat az USA-n Ellievel és Joellel.

A Leet Youtube csatornájára készítettünk egy összehasonlítást, ami reményeink szerint mindenkit meggyőz majd arról, hogy kihagyhatatlan lett a cím:

×