A Microsoft alkalomadtán változtat egy közepesen nagyobbat az Xbox kezelőfelületén, a következő vérfrissítés pedig pár hónap múlva lesz esedékes.

Hamarosan – ha teljesen nem is, de – megújul az Xbox UI-ja, azaz az a felület, amit a legtöbben Dashboardnak, vagy Home-felületnek, esetleg Kezdőlapnak neveznek. Használjuk bármelyiket is, a jelenleg ismert formája pár hónap múlva valószínűleg végleg elbúcsúzik.

Arra legalábbis nem láttunk még példát, hogy a Microsoft egy régi dizájnt hozott volna vissza a sírból, pedig a régebbi Xbox 360-as rendszert máig sokan visszasírják. Az új kinézet természetesen inkább a mostani finomhangolása lesz, amire 2013 óta többször is volt már példa, semmint teljes megreformálása.

A képernyő jobb felső sarka, ahol a kontroller töltöttségi szintjét és egyéb alapinformációkat találtunk, kiegészül a beállítások és a kereső ablakkal. Megváltoznak továbbá az ikonok kinézetei, sokkal letisztultabbak és minimalistábbak lesznek. Az elrendezésben is láthatunk változásokat, a legutóbb használt alkalmazások feljebb kerültek, és mindegyik méretezése azonos lett, vagyis eltűnik a kiemelés.

Ez alatt található sáv kiegészül a Store-ral, illetve a Game Pass legfontosabb infóival, mint például, hogy mely címek hagyják el a szolgáltatást hamarosan. E mellett láthatunk egy szponzorált blokkot, vélhetően ott kerülnek elhelyezésre a már pletykált reklámok. Mindezek alatt pedig a Game Pass játékajánlásait találjuk, innen lefelé viszont egyelőre csak sötétben tapogatózunk, nem tudni, hogy a tetszőlegesen elhelyezhető menük maradnak-e, bár csodálkoznánk, ha ez megváltozna.

Így néz ki az új Xbox kezdőlap nagyon korai, alfa verziója

Pár szerencsés Xbox Insider már tesztelheti az új UI alfa verzióját, ugyanakkor a Microsoft kiemelte, hogy ez még nem a végleges formája. Az újratervezett kezelőfelület leghamarabb valamikor 2023 elején élesedhet, addig pedig még nagyon sok dolgon szeretnének változtatni és finomítani – természetesen a felhasználók visszajelzései alapján.

„Tudjuk, hogy az Xbox kezdőlap az a hely, ahol a játékosaink a legtöbb időt töltik, és ez egy nagyon személyes tér” – mondta Ivy Krislov, az Xbox-élmények vezető termékmenedzsere. „Azt is tudjuk, hogy mindig figyelhetünk és tanulhatunk, hogyan tehetnénk itt jobbá, miközben a felhasználói élmény gyors és ismerős marad. Ezzel egy több hónapos kísérletsorozatot indítunk el, hogy megtudjuk, hogyan hozhatunk létre személyre szabottabb kezdőképernyő-élményt, és hogyan válaszolhatunk a legfontosabb trendekre és rajongói kérésekre.”

via – The Verge

Mindeközben a PlayStation 5 is nagyot frissült:

Megéri frissíteni! – Nagyszerű új funkciók jöttek PS5-re

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×