Több csúszás után végre biztos a dolgában a CD Projekt Red: az egyik fejes azt nyilatkozta, sínre került a megjelenés, és lesz hozzá meglepetés is.

A rajongók beleőszülnek, mire a stúdió elkészíti a saga negyedik játékát, de addig is nagy szívességet tennének, ha kiadnák legalább a The Witcher 3-hoz több határidővel beígért update-et.

Adam Kiciński vezérigazgató a minap tisztázta: a frissítés több lesz, mint „csak” egy játék, amivel izgalmas plusz tartalmakra utalt.

A VGC összegezte: a játék újgenerációs megjelenését először 2021-re ígérték, majd elhalasztották 2022 második negyedévére. Áprilisban közölték, hogy inkább a második félév sanszos, és már ezt is hónapok óta tapossuk, szóval ideje lenne konkrétumot mondani!

Forrás: CD Projekt Red

Jegyezzük meg: a többszörös halasztásért a fejlesztéssel megbízott Saber Interactive lehet a ludas; nem lehet véletlen ugyanis, hogy a CD Projekt legutóbb már azzal késleltette a megjelenést, hogy haza kell hívnia a munkát, ami a partnercégnél megrekedt. Ezen a ponton vetettünk mind keresztet arra, hogy az update még idén kijön, aztán láss csodát…

Kiciński a vállalat egyik szerdai értekezlete után elárulta, hogy a játék biztosan megjelenik 2022 negyedik negyedévében.

Forrás: CD Projekt Red

Ennyi idő elteltével megérdemeltünk volna egy pontos premierdátumot, de üsse kő – főleg úgy, hogy a vezérigazgató ígérete szerint valóban nem csak a játék frissítésére lehet számítani;

az új csomag ugyanis tartalmazni fog egy a Netflix-sorozat inspirálta DLC-t.

Az újgenerációs játék elérhetővé válik PC-re, Xbox Series X/S-re és Playstation 5-re, míg azoknál, akiknél PC-n, Xbox One-on és PS4-en már megvan, ingyenes frissítésként fog megjelenni.

Szívesen tolnánk Unreal-ben is:

Hűha! – Így nézne ki a The Witcher 3 az Unreal Engine 5-ben

 

×