Nem lesz elég az Abszol úton sárkány-szívizomhúr pálcát venni, a varázslóvilágba vezető út ugyanis magasabb gépigénnyel van kikövezve.

Nincs abban semmi különös, ha egy játék megjelenését néhány hónappal az eredetileg kitűzött dátum utánra halasztják, de azért mégis nagyon tud fájni a dolog, ha egy olyan rég várt és szórakoztatónak ígérkező programról van szó, mint a Hogwarts Legacy. A késés pedig azért is lehet külön fájó, mert a varázslóvilágos csoda eredetileg 2021-ben jelent volna meg, majd toltál 2022 első felére, majd decemberére, így jutottunk el 2023 februárjáig.

Ha a csillagok szerencsésen ragyognak vissza ránk, és a Mágiaügyi Minisztérium is áldását adja rá, akkor ennél tovább már nem kell várnunk a roxforti kalandra. Addig viszont érdemes lehet egy újabb setupot varázsolnia magának minden PC-s mágusnak és muglinak, ugyanis úgy tűnik, hogy a Hogwarts Legacy-n a magas gépigény rontás ül.

Ugyan a minimum követelményt sokaknak nem lesz nagy kunszt megugrani (bár azért így is elég masszív), azért az ajánlott gépigény legalább annyira fog fájni, mint egy jól irányzott gurgó a gyomorba. Februárig azonban bőven van még idő frissíteni egyet, ahol kell ~ szerencsére pont RTX akció van a LEET Shopban.

Hogwarts Legacy – minimum:

  • Processor: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 2600
  • Graphics card: AMD Radeon RX Vega 56 / NVIDIA GeForce GTX 1070 8 GB VRAM.
  • Memory: 8 GB RAM
  • Operating System: Windows 10 64-bit
  • DirectX: 12
  • Disk space: 85 GB (HDD/SSD)

Hogwarts Legacy – ajánlott:

  • Processzor: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 3600
  • GPU: AMD Radeon RX 5700 XT 8 GB VRAM / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11 GB VRAM.
  • Memória: 16 GB RAM
  • Op-rendszer: Windows 10 64-bit
  • DirectX: 12
  • Disk space: 85 GB (SSD)

Az viszont már egy másik problémakör, hogy ilyen PC-s követelmények fényében konzolokon hogyan fog majd muzsikálni?

Nos, a kurrens generációs masinákon, azaz a PlayStation 5-ön és az Xbox Series X|S-sen egészen biztosan reccenés nélkül szórhatjuk majd a legsötétebb bűbájokat is, az előző generációs gépek tulajdonosai viszont nagy bajban lehetnek. Mint tudjuk, a Hogwarts Legacy meg fog jelenni Xbox One és PS4 konzolokra is, melyek teljesítménye még a minimum PC-s követelményhez is nehezen mérhető.

Ez azt jelenti, hogy a 2013-as alapgépeken a lehető legminimálisabb beállításokkal, megannyi effekt nélkül, komoly megkötések mellett lehet belépni a Roxfort kapuin, és még így is félő lesz, hogy a régi gépek nem lesznek képesek tartani a 30 FPS-t. Ezzel szemben a PS4 Prón és az Xbox One X-en valószínűleg nem lesznek problémák, bár a középgenerációs játékgépek esetében is bizonyos, de kevésbé fájó kompromisszumot így is kötnünk kell majd (pl. lassabb töltés, kevésbé látványos effektek stb.).

Persze februárig ugyancsak van idő beszerezni egy komolyabb konzolt, bár aki PS5-re pályázik, az már csak a megemelt áron juthat hozzá. Az Xboxok ára egyelőre nem változik, így ha nincsenek nagyon vad elvárásaink, és a polcon sem csücsül egy drága 4K-s tévé, akkor egy Series S is bőven elég lehet egy-két patrónushoz.

Sötét varázsló lennél inkább? Arra is lesz lehetőséged:

Crucio! – Sötét varázslatok és menő előrendelői extrák a Harry Potter-játék új előzetesében

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×