Nagyon úgy néz ki a dolog, hogy a Marvel szépen és nagyon óvatosan elkezdte a mutánsokat is a filmes univerzumába pakolgatni. Az első fecske pedig nyilván Rozsomák.

Számomra kifejezetten kellemes csalódások voltak eddig a Marveles hőssorozatok, legalábbis hatalmas lélegzetvételek az egyelőre az útját kereső filmes projektek után. Persze az is abszolút érthető, ha valakinek meg pont ez az irány nem jön be, azt viszont semmiképp sem lehet elvitatni, hogy Kevin Fiege-ék jelenleg hatalmas kísérletezéseben vannak, ami mindenképpen egy jó dolog, elvégre így kezdődött az egész univerzumépítgetősdi is.

Az építgetés pedig egy #sohavégetnemérős móka, hiszen az univerzum szuperhősei alig verték le Thanost, a Disney végre megszerezte az X-Menek jogait is a Marvelnek. Őket pedig nyilvánvalóan valahogyan bele kell illeszteni a már működő univerzumba, amit most a multiverzumos kalandozásokkal nemcsak lebontanak, hanem teljesen az alapjaitól építik újra.

A mutánsok megjelenése ugyan még várat magára, azért pár aprócska utalás és meglepetés már arról árulkodik, hogy nagyon nem vagyunk messze a debütálástól. Az első, de mindenképpen egyértelmű jel Patrick Stewart Charles Xavier professzorának feltűnése volt az új Doktor Strange-moziban, akiről ugyebár tudjuk, hogy alapítója és vezetője az X-Mennek. A második utalást pedig a Ms.Marvel utolsó epizódjában kaptuk, amiben nemcsak felcsendült az ikonikus X-Men betétdal, de mindeközben Bruno konkrétan kimondta, hogy mutációt vélt felfedezni Kamala vérében.

Most pedig szépen csendben, egy elrejtett easter eggel Rozsomákot is az MCU részévé tették!

Bizony, és minderre a She-Hulk, magyarul az Amazon-sorozat második részében kerítettek sort. Persze egyértelműen nem lett megemlítve, de még csak leírva sem a Wolverine/Rozsomák neve, azért eléggé egyértelmű, hogy róla van szó. Mondanom sem kell, hogy a továbbiakban spoileres lesz az írás – szóval csak saját felelősségre.

Tehát, a második rész egyik fő konfliktusa, hogy Jennifer a korábbi tárgyalásos bunyója miatt elveszíti az állását, és az óriási zöld alteregója miatt egyetlen ügyvédi iroda sem hajlandó őt alkalmazni – kerülendő az őt övező média felhajtást. Jennifer erre pont úgy reagál, mint egy normális, átlagos ember: összezuhan, majd a kanapéján junk foodot zabálva hülyeségeket olvasgat a neten.

A cikk, amit éppen vizslat olyan melókról szól, amik messzebb nem is állhatnának a hivatásától (pl. svájci kabalaállat). A legtöbb néző simán elpisloghat ezen a pár másodpercen, pedig bizony nagyon fontos dolgokat is láthatunk a laptop képernyőjén. Az egyik oldalsó ajánlott cikkben például most először említik az MCU-ban az Örökkévalók végén az óceánban rekedt humanoid kőtömböt, míg a másodikban konkrétan Rozsomákról van szó.

„Egy férfi acélkarmokkal verekedett egy kocsmai bunyóban” – így olvasható a cikk címe, aminek megelőlegezzük, hogy nem clickbait.

Ahogyan azt már jól tudjuk, a Marvel filmes univerzumában minden ilyen elejtett utalásnak értelme és oka van. Eszerint például a mutánsok egy ideje már az emberek között élhetnek, de egyelőre rejtőzködhetnek, legalábbis Rozsomák kocsmai bunyója akár ezt is jelentheti.

Sőt, ez alapján nagyjából azt is meg tudjuk tippelni, hogy Logan még nem az X-Men tagja, de legalábbis még nem illeszkedett be közéjük. Valószínűleg a laborból való szökése után járhatunk, hiszen a cikk címe szerint már ki van tömve adamantiummal rendesen, azt viszont lehetetlen megállapítani, hogy pontosan mennyi idő telt el azóta.

Kedves kis easter egg ez, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az ikonikus mutáns tényleges MCU-s megjelenésére valószínűleg sokat kell még várnunk. Egyelőre még az X-Meneket alakító színészeket sem ismerni, és bár akadnak lelkes jelentkezők, akiket mi is szívesen látnánk bizonyos szerepekben, a Marvel pár hete vázolt menetrendjében belátható időn belül még nem szerepel a mutánsvilág.

Leghamarabb várhatóan a hatodik fázisba férhetnek bele, ami egyelőre tobzódik a bejelentetlen/leleplezetlen filmekben. De hogy pontosan milyen formában fogja megvillantani a karmait Rozsomák, azt nem tudni, az viszont bátran kijelenthetjük, hogy Hugh Jackman után nem lesz könnyű dolga az őt alakító színésznek.

Ha viszont hiányoznak az X-Menek, akkor örülhetsz, mert folytatódik a legendás animációs sorozat:

25 év után folytatódik a 90-es évek legendás animációs X-Men sorozata

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×