5 hasznos tipp, amitől a streamben is jól néz majd ki a szobád.

A gaming szoba berendezéséhez érdemes minél tudatosabban hozzáállni, hogy a bútorok elhelyezése és az atomerőműveket megszégyenítő gamer PC bekapcsolása után már semmi ne zavarja meg a felhőtlen játékélményt. Hogyan is célszerű belevágni? Milyen tényezőkre tanácsos odafigyelni? Alábbi cikkünkből kiderül!

1. Válassz kellően nagy méretű nagy asztalt!

A megfelelő asztal kiválasztása kulcsfontosságú a szoba berendezését illetően, hiszen a gamer kiegészítőknek bőven kell hely. Elég csak a hangfalakra és a fülhallgatóra, illetve a billentyűzetre és a játékhoz szükséges nagyméretű egérpadra gondolni. Ezek az eszközök csak akkor férnek el kényelmesen, ha nem a régi, gyerekkori számítógépasztalon tárolod őket, hanem egy valóban terebélyes asztalon alakítasz ki mindegyik számára egy ideális helyet.

Ha túl kicsi az asztalod, az sajnos nem csak a mindennapokat nehezíti meg, de még a játékban elért teljesítményedet is jelentősen ronthatja. Éppen ezért célszerű akár USB aljzatokkal ellátott, nagy gamer asztalt választani, de ha nem szeretnél egy vagyont költeni az efféle luxusra, akkor egy átlagos, de kellő nagyságú irodai asztal is bőven megteszi.

TIPP: Az asztal színéhez igazodva remek ötlet, ha akciós szőnyeg beszerzése mellett döntesz, hogy esztétikai és kényelmi szempontból egyaránt kimagasló legyen a szobád színvonala.

2. Figyelj a kábelmenedzsmentre!

Téged is zavar, amikor az USB és LAN kábelek kibogozhatatlan sokasága miatt már szinte közlekedni is alig tudsz a szobádban? Vagy éppen egymás hegyén-hátán tornyosulnak az elosztók, és nem tudsz mit tenni, mert minden eszközödre szükséged van? Szerencsére ezen a dolgon könnyedén változtathatsz.

A helyes kábelmenedzsment lényege, hogy minél kevésbé észrevehetően, minél kevesebb kábel és elosztó felhasználásával oldd meg gamer eszközeid működtetését. Kiváló praktika, ha falra rögzíthető szegélylécek segítségével vezeted el a kábeleket, hogy még csak szem előtt sem legyenek a kígyózó vezetékek. Azonban az is remek döntés, ha minél több eszközt vezetéknélküli típusra cserélsz – így pedig még a sok játékidő miatti vezetékszakadások miatt sem kell aggódnod.

3. Teremts kellemes világítási körülményeket!

Manapság persze már mindent gamernek hívnak, ami RGB világítással rendelkezik, azonban egy minőségi LED szalaggal valóban hozzáteszel a gaming szobád színvonalához. Nappal például világosabb színre válthatsz a távirányítójával, az esti órák eljövetelekor pedig egy lágyabb, a szem számára kevésbé megterhelő színt állíthatsz be a hangulat kedvéért.

Ha sokat ülsz a gép előtt, mindenképpen figyelj oda arra, hogy a megfelelő fényviszonyok között dolgozhass vagy játszhass. Netezés közben a monitoron tanácsos visszavenni a kontrasztot és a fényerőt is, hogy a túl erős fény és a kevesebb pislogás hatására a szemeid ne száradjanak ki néhány óra elteltével.

TIPP: Ha a monitor túlzottan megterheli a szemed, válts éjszakai üzemmódra. Ekkor a hideg fehér és kékes színek sokkal melegebb, vöröses árnyalatokra váltanak, ez pedig megnyugtatja a szemeket. Sőt, a telefonodon is ajánlott éjszakai módra váltani akár napközben is, hogy a képernyő még kevésbé terhelje meg a látásod.

4. Dekoráld kedved szerint a falakat!

Jól mutatna a kedvenc játékod logója a plafonon? Akár az ikonikus, fogaskerekes Gears of War embléma, akár egy Bioshock idézet festene tökéletesen a faladon, ne habozz, készítsd el a lehető legízlésesebb módon. Persze ha nem megy a festés, akkor egy grafikus ismerősödet is bátran megbízhatod a feladattal, hogy biztosan impozáns legyen a végeredmény.

Itt is összhangba állíthatod a gamer asztalod és a jó áron elhozott, pihe-puha akciós szőnyeged színét a faldekorációval a teljes harmónia kedvéért. A legfontosabb, hogy olyan dekort válassz, amely nemcsak lenyűgöző látványt nyújt, hanem még inspirál is a mindennapi feladataid során.

5. Ne zsúfold túl a szobád!

A gaming szobák alapvetően a minimalista design elvét követik, azaz tényleg csak azok a bútorok és eszközök találhatók meg benne, amelyeket mindennapos szinten használsz. Nem célszerű tehát ezernyi bútort és kacatot bezsúfolni, hiszen a szobának “lélegeznie” kell ahhoz, hogy abban valóban jól érezd magad – játék és pihenés közben egyaránt.

Először is mérd le a szobád méreteit, majd ezek alapján láss hozzá a design megtervezéséhez. Gondolj közben a jövőre is, ezért ne centizz ki mindent, inkább hagyj egy kis extra teret a leendő, nagyobb és kényelmesebb gamer székednek, illetve az új okos TV-nek és az egyéb bútoraidnak és elektronikus eszközeidnek.

A fenti tippek segítségével tökéletes gaming szobát alakíthatsz ki. Végre olyan környezetben játszhatsz, ahol minden gamer eszközöd kényelmesen elfér, ráadásul esztétikai szempontból is a legmagasabb szintet célozhatod meg. Fordíts legalább annyi időt szobád berendezésére, mint a gamer PC-d összeállítására, és az eredmény garantáltan magáért fog beszélni!

×