Ha minden igaz, az Adidas fejhallgató olyan technológiát mutat be, ami sosem merül le. Legalábbis ha…

Igen, bármennyire is furcsa, az Adidas sportmárka lett a legújabb vállalat, amely Powerfoyle napelemes töltési technológiával ellátott vezeték nélküli eszközt ad ki. Mindezt annak érdekében, hogy az embereknek zenehallgatás közben ne kelljen majd aggódnia, hogy lemerül a füles.

Az RPT-02 SOL vezeték nélküli fejhallgató újrahasznosított műanyagból készült, és napelemmel tölti magát.

Az fejhallgató egyébként a második a sorban, hiszen a múlt héten érkezett az Urbanista Phoenix true vezeték nélküli fülhallgatója, ami ugyanazt a Powerfoyle fénycellás technológiát használja. Mindkét modellt a svéd Zound Industries fejlesztette és gyártotta, aminek nem mellesleg a Marshall az egyik almárkája.

Az Adidas fejpántját borító Powerfoyle anyag képes a természetes és a mesterséges fényből is energiát gyűjteni, amely aztán felhasználható az akkumulátor töltésére. Ez az akkumulátor akár 80 órányi lejátszásra is alkalmas, de a cég azt ígéri, hogy „fény hatására korlátlan lejátszási idő is elérhető”.

Természetesen ez alapján a füles inkább azoknak való, akik a szabadban, napfényben mozognak, sportolnak. Ha a szobában, sötétben ülő gamerekre gondolok, ők valószínűleg természetes fény hiányában nehezebben töltik majd az eszközt. Az Adidas napelemes fejhallgatója augusztus 23-tól lesz kapható szürke/sárga színben, 229 dolláros áron, ami nagyjából 91 ezer forint.

Ezt láttad már?

Komoly problémák miatt csúszik az AMD újdonságainak megjelenése

 

https://leet.hu/california-access/

×