Az ötödik bétában két olyan újdonság is napvilágra került, melyet a WWDC konferencián nem árult el az Apple.

Az iOS 16 első újdonságait még nyár elején, a WWDC konferencián mutatta be az Apple. Azóta folyamatosan érkeznek a fejlesztői verziók, sőt, a felhasználók már egy ideje a publikus bétára is rávethetik magukat. Nem árt óvatosnak lenni az ilyen kísérletezgetésekkel, hiszen még rengeteg problémába, bugba szaladhatnak be a kíváncsi iPhone tulajdonosok.

 

A legutóbbi, ötödik fejlesztői bétaverzióba két olyan újdonság is bekerült, melyet régóta kérnek már a felhasználók, ám az Apple eddig nem igazán akarta beadni a derekát. Az egyikre már szombaton fény derült, ismételten láthatjuk az akkumulátor százalékokat külön interakció nélkül. Ezt androidos oldalról sokan támadták, kifigurázták, ám az iPhone tulajdonosok így is örülnek a fejlesztésnek.

A képernyőmentések készítése és tárolása is sokkal barátságosabb lesz!

Rengetegen screenshotolnak egy-egy vicces vagy épp érdekes képet a különböző alkalmazásokban, hogy elküldjék ismerőseiknek. Ezzel természetesen nincs is semmi baj, azonban a hónapok alatt felhalmozódott, gyakorlatilag egyszer használatos képek tetemes mennyiségű értékes tárhelyet elfoglalhatnak a telefonon. Az Apple úgy döntött, hogy ennek is véget vet.

Másolás és törlés

Az iOS 16-ban találkozhatunk majd egy funkcióval, mely a „Másolás és törlés” nevet fogja majd viselni. Ebből pillanatok alatt kiderülhet a viselkedése is. Akkor lesz aktív ez az opció, ha képernyőmentést készítünk, ezt kiválasztva a vágólapunkra kerül az elküldésre szánt screenshot, ám külön nem kerül lementésre. Így a Fotók közé sem fog bekerülni a rengeteg szemét, melynek segítségével sokkal átláthatóbb lehet a fotóalbumunk, miközben a célját ellátta a képernyőmentésünk. Nagy valószínűséggel az iPadOS 16 is megkaphatja ezt az újdonságot, ám a jelenlegi pletykák alapján csak októberben érkezhet a tabletre szabott operációs rendszer.

Forrás: HVG

Fontos változás jön a Messengerbe és az Instagramba – már rég meg kellett volna lépniük

×