Az EA Sports tegnap végre lerántotta a leplet a FIFA 23 Ultimate Teamjének hivatalos bemutatójáról.

Az EA Sports tegnap végre lerántotta a leplet a FIFA 23 Ultimate Teamjének hivatalos bemutatójáról. A pár perces videóban kitértek a fejlesztők az új játékelemekre, a Cross-Play lehetőségekre, elmagyarázták, hogy hogyan fog működni a Chemistry, na meg elvileg szót kellett volna ejteniük a World Cup módról is, de arról csak annyit mondtak, hogy „további infók később”.

Szerencsére azért az utóbbi arcpirítóan haszontalan szájtépés mellett fontos információkat is kaptunk az új játékról. Az összhangrendszer teljesen át lesz dolgozva, s bizonyos speciális lapok ennek okán máshogyan is fognak működni.

Vegyük példának okáért a Hero és Icon lapokat. Eddig ezek úgy működtek, hogy valamiféle linkeket biztosítottak az őket körülvevő játékosoknak. A Hero kártyák a ligákat erősítették, az Icon lapok pedig mindenkivel linkeltek, valamint kiemelkedően jól a megegyező nemzetiségekkel.

Nos, ez marad is, meg nem is a FIFA 23-ra. Az új Chemistry-rendszerrel az EA Sports eltörölte a minimum linkkritériumokat, ezzel új lendületet adva a csapatépítésnek. Ha nulla összhangja lesz egy játékosnak, akkor is az alap képességeit fogja tudni hozni egy focista, nem kap büntetést emiatt. Sőt a játékosaink a kereten keresztül linkelnek, eltűnnek a pozíciók közti vonalak, s ha például három Chelsea játékosunk lesz egyidőben a csapatban, az már meg fogja dobni az összhangot, a pozíciójuktól függetlenül.

A Hero és Icon lapok ebben fognak segíteni, mindegyik kártya három darab pontnak számít majd az adott kategóriában (ebben az esetben liga, vagy nemzetiség). Utóbbiak ráadásul,  ha megfelelő pozícióba lesznek lepakolva, fixen fullos összhanggal lépnek pályára, a keret többi részétől függetlenül.

Az új boostok persze kicsit megbolondítják majd a lapok értékét. Az olyan Iconok, mint Puskás, Schmeichel, vagy éppen Hagi komoly értékcsökkenés elé néznek, ugyanis ezeket inkább önmagukban fogjuk tudni csak használni, komoly nemzetiségi löketet nem fognak adni a keretünknek. Cserébe értéknövekedés vár az angol, illetve argentin legendákra, a brazil, na meg francia játékosokról nem is beszélve.

Anyone also find it weird Mbappe gets 0 chem in this squad with FIFA23 chemistry? from FIFA

 

Már van, aki próbálgatja az új rendszert a FUT.GG applikációjának köszönhetően, így még akár példákkal is tudták szemléltetni, hogy nem lesz egyszerű átállni az új Chemistry-rendszerre. Ha megnézzük a fenti poszt képét, akkor láthatjuk, hogy Mbappét csupa Icon veszi körül a keretben. Viszont egyiknek sem felel meg a nemzetisége Mbappé francia nemzetiségével, így a gyakorlatban a játékos irányába egyik sem jelent pluszt. Így az összes fullos Icon mellett Mbappé alapstatokkal és nulla összhanggal indul.

Könnyebb lesz az új rendszer, viszont bőven lesz mit megszokni benne!

Ezt olvastad már?

Te már nyomod? – Már van, aki a FIFA 23-at pörgeti a héten

 

×