A Telenor pár évvel ezelőtt csúnyán megtévesztette az ügyfeleit, amiért most komoly pénzeket kell kifizetniük.

180.000 Yetteles, korábban Telenoros ügyfél kap pénzbeli kompenzációt a vállalat néhány évvel ezelőtti tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2019 végén szabott ki jelentős bírságot a Telenor Magyarország Zrt.-re, amiért 2016 és 2017 között 0 Ft-osként vagy kedvezményesként hirdette egyes készülékeit, miközben azok árának egy részét beépítette az előfizetői díjba – írta a HWSW. A szolgáltató ugyan bíróságra vitte az ügyet, az viszont helyben hagyta a GVH által megállapított jogsértést, továbbá a kirótt bírság összegének indoklására is kötelezte a vállalatot.

A Yettel ezután egy új indítványában vállalta az érintett megtévesztett fogyasztók kompenzálását, így 7500 forintot írnak jóvá minden olyan ügyfélnek, akik 2016. október 6. és 2017. október 22. között a Telenor Blue kampányok alatt készülékkel egybekötött hűségidős előfizetői szerződést kötöttek.

Az érintettek, akik megkapják ezt a jóváírást SMS-ben, illetve emailben lesznek értesítve.

Ezt az összeget az előfizetők a számlájukon fogják majd érzékelni, míg a feltöltőkártyás ügyfelek 7500 forintos keretet kapnak majd.

A versenyhatóság – a kompenzációs csomagra tekintettel – az újraszámolás során 125 millió forintra mérsékelte az eredetileg 1,8 milliárdos összegű bírságot, egyúttal előírva a vállalások teljesítését, valamint azok könyvvizsgálóval történő auditáltatását.  A jóvátételi kötelezettségek teljesítését a Versenyhivatal a végrehajtásukra előírt határidő leteltét követően ellenőrzi majd.

A Yettel egy közleményben ismerte el a büntetést, egyben leszögezték, hogy mindenben együtt működött a hatóságokkal, illetve lemondott a  határozattal szembeni jogorvoslati jogáról, így a kompenzáció mellett a GVH által meghatározott 125 millió Ft összegű bírságot a vállalat befizeti, és azzal szemben további jogi eljárást nem kezdeményez.

Mindeközben a mobilos vírusokra is érdemes odafigyelni:

Magát átnevező alkalmazás fertőzi reklámmal mobilok millióit – a Tiéd is köztük van?

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×