A támadások jelentős része Észak-Koreából érkezik.

Az email fiókjainkra különösen érdemes odafigyelni, hiszen a személyes levelek mellett rengeteg egyéb szolgáltatás belépési adatai is oda központosulnak. Igazán fájó lehet, ha illetéktelenek jutnak olyan adatokhoz, melyeket féltve őrzünk, főleg, ha aztán azok segítségével beléphetnek az online bankunkba vagy épp Steam, Playstation, Facebook fiókjaink valamelyikébe.

Az elmúlt hónapokban az átlagosnál több ilyen támadást tapasztalhattak meg a felhasználók. Sőt, a nagy cégeket sem kímélték a hackerek. Az Nvidia, a Microsoft, a Ubisoft és a Nintendo is folyamatos nyomás alatt voltak az év első felében. Ezúttal pedig a Gmail felhasználóknak van oka némi aggodalomra, a fenyegetés egészen messziről érkezik.

Észak-koreai hackerek igyekeznek bejutni a Google levelező szolgáltatásába !

Volexity

Egy kiberbiztonsággal foglalkozó cég, a Volexity hívta fel a figyelmet a Sharpext névre hallgató fenyegetésre. Az európai, amerikai és dél-koreai felhasználókat célzó böngészőkiegészítő az eddigiektől eltérő módon jutna be a fiókunkba. Több esetben a 2FA azonosítás sem ér semmit, hiszen közvetlenül a gépünkön fut, melyben megbízik már a webes felület is.

Szerencsére elég hatásosan tudunk védekezni ellene. Nemes egyszerűséggel kerülni kell Chrome és Chrome-alapú (pl. Edge) böngészők esetében az ismeretlen eredetű kiegészítőket. A Mac és Linux felhasználók szerencsések, hiszen csak Windowson fut le a hackerek által megírt kód. A legtöbb esetben Sharpext vagy Shapest néven találkozhatunk az ártalmas addonnal, ám bizonyára új néven is megtalálható lesz az interneten. Érdemes a Google oldalán megvizsgálnunk a kiegészítők értékeléseit és a feltöltésük idejét, a túl friss és kevés értékeléssel rendelkező kiegészítők mindig gyanúsak lehetnek. Külső oldalakról pedig sem most, sem a későbbiekben nem szabad telepítenünk semmit.

Forrás: GamingBible

A Netflix-előfizetők ingyen kapnak 4 szórakoztató játékot augusztusban

×