Egy gamer olyan PC-t épített, amivel annak ellenére is simán játszhat, hogy elköltöztek egy távoli szigetre. A szükség hozta tehát létre ezt a csodát.

Sokszor belegondolunk elméletben abba, hogy milyen lenne egy lakatlan szigetre költözni, ahol semmilyen hatás nem ér minket a modern világból. Igán ám, de abba ritkán gondolunk bele, hogy ott valóban meg kéne fosztanunk magunkat minden jótól. Legyen az az áram és vízhálózat, az internet és a videojáték. Nos, egy gamerrel valami hasonló történt, úgy alakult ugyanis, hogy elköltöztek egy off-grid panamai szigetre. Így egy olyan gamer PC-t kellett építenie, ami vízálló, hordozható és bárhol használható.

A kézipoggyász méretű gaming PC-ben RTX 3090, 16 magos Ryzen 9 5950X, 128 GB DDR4-3200 RAM, 2 TB-os NVMe SSD és 4 TB-os 2,5 hüvelykes SSD kapott helyet.

A hűtőventilátorok hideg levegőt szívnak be a rendszerbe, a GPU-ventilátorok pedig kiszorítják a forró levegőt. A készítő a Redditen mutatta be a PC-csodát. A trópusi sziget nyilván csábító, de itt egy off-gris szigetről van szó, ami alapvetően a gáz-, víz-, elektromos és távközlési hálózatoktól (vagy ezek egy részétől) független életmódot takarja, illetve az ilyen infrastruktúra nélküli épület jellemzéseként használják. Persze technicallyinpanama helyzete nem ennyire súlyos, de kellett egy hordozható PC az utazásokhoz.

Ha minden igaz, a tok vagy táska, amibe a hardver került vízálló, bár szó szerinti merülő teszt nem volt. Inkább csak azt próbálta ki a készítő, hogy szivárog-e itt ott a tok, persze akkor még nem volt benne a PC. A lényeg, hogy nem lesz baja, ha heves esőzés lesz, vagy ha az óceánon kell utazni.

 

A készítő mindennapjait egyébként nyomon lehet követni a TikTokon.

Ezt láttad már?

Soha nem látott módon próbálják feltörni a Gmail fiókokat – Így védekezhetsz ellene

 

×