Érdekes lépés. Miközben néhány Xbox játékhoz a Steamen kell Xbox Live fiók, lehet hogy hasonlót a jövőben a Sony is bevezet.

A Sony weboldalán a GYIK menüpont alatt nemrég érdekes információ jelent meg, ami a korábban exkluzív, de PC-portot kapó játékokra vonatkozik. Ha minden igaz, a jövőben valamikor PlayStation Network fiókra lesz szüksége azoknak, akik egy Sony játékot PC-n szeretnének játszani.

Akik PlayStation Studios játékot vennének majd Steamen vagy Epic Gamesen, szükségük lehet PSN fiókra.

Természetesen amennyiben egy korábbi PlayStation exkluzív játék megjelenik PC-n, jelenleg semmi más nem szükséges a vásárláshoz, illetve a játékhoz, csak az, ami alapból mindig. A PC-d és a játék. Ahogy azt a Sony hivatalos oldalán is olvashatjuk: „jelenleg nincs szükség PSN-fiókra, hogy PC-n élvezhessük a PlayStation Studios játékait”.

A VGC szerint azonban itt a hangsúly a „jelenlegen” van, vagyis ez változhat a jövőben.

 

A jelenleg rendszer hátránya, hogy arra sincs lehetőség, hogy átvigyük például a mentett adatokat a PS-es verzióból a PC-s verzióba. A PlayStation Studios PC-s játékai, mint például a God of War, a Horizon Zero Dawn, a Days Gone és a héten megjelenő legújabb Marvel’s Spider-Man Remastered, PSN-fiók regisztrációja nélkül is játszhatók.

Az Xbox más

Ez nem feltétlenül igaz az Xbox Game Studios játékokra, amikhez Xbox Live fiók szükséges bizonyos játékokhoz a Steamen. Míg egyes játékokhoz (mint például a Minecraft Dungeons, Ori and the Will of the Wisps és Psychonauts 2) nem kell Xbox Live-fiókot létrehozni, más nagy Xbox Game Studios játékokhoz igen. Ilyen például a Forza Horizon 5, a Sea of Thieves, a Halo: The Master Chief Collection és az As Dusk Falls. Ennek előnye persze az, hogy az előrehaladást át lehet vinni a portok között.

Nos, lehet, hogy hasonlót majd a Sony is bevezet, vagyis egyes portoknál kötelezővé tehetik a PSN-fiók meglétét. Tavaly a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója, Jim Ryan kijelentette, egy rakás PlayStation játékot szeretnének megjelentetni PC-n. Azóta a Sony öt játékot jelentetett meg a Steamen: a Days Gone-t, Horizon Zero Dawnt, a God of Wart, a Predator Hunting Grounds-t és a Helldiverst.

A Spider-Man Remastered lesz a hatodik cím, ami most pénteken jelenik meg. Ezt követi majd a Spider-Man: Miles Morales és az Uncharted: Legacy of Thieves Collection PC-s portja még idén.

Egyelőre nem biztos, hogy a további PC-s portokhoz valóban kell-e majd PSN-fiók, de ha igen, az annak ellenére, hogy sok előnnyel járhat, sokakat eltántoríthat a vásárlástól.

Ezt láttad már?

Microsoft: A Sony fizet a fejlesztőknek, hogy a játékaik ne kerüljenek a Game Passba

 

×