Régóta várták a kész változatot, talán az időzítés sem véletlen.

A Counter-Strike egyik legikonikusabb pályájának, a Tuscannak története egészen hosszú időre nyúlik vissza. Eredetileg az 1.6-os időkben népszerű de_cpl_mill map szimpla átdolgozása lett volna, ám olyannyira jól sikerült ez, hogy hosszú évekig vezette a népszerűségi listákat. Nem véletlenül, hiszen egy kiválóan balanszolt pálya volt, mely kompetitív körülmények között is megállta a helyét.

2015 környékén már voltak próbálkozások a játék CS:GO-ra való átültetésére, ám ekkor maximum közösségi szervereken találkozhattak vele a felhasználók, nem jött az átütő siker. 2021-ben azonban az eredeti pálya készítője, Brute összefogott a catfood névre hallgató pályakészítővel, hogy végre méltó átdolgozást kaphasson sokak kedvence.

A héten megérkezett a végleges Tuscan map, úgy tűnik, hogy a Valve-nak is terve van vele!

Pár héttel a CS:GO 10. születésnapja előtt sikerült kiadni egy 1.0-ás verziót az átdolgozásból, talán nem is volt annyira véletlen ez az időzítés. A workshopból bárki számára elérhető az újdonság, ám több jel is utal arra, hogy a Valve-nak további tervei is vannak a pályával.

 

A CS:GO fejlesztői szerverein az elmúlt időszakban megfordult a de_prime és de_tuscan map párosa, már július végén kiszúrták az adatbányászok. Általában ezt Operationök vagy nagyobb frissítések előtt szokták megtenni, így szinte 100%-os esély van arra, hogy valamilyen módon hivatalosan is a játék része lesz a Tuscan. Úgy tűnik, hogy az év második fele több izgalmat is tartogathat a CS:GO játékosok számára, hiszen továbbra sem feledkezhetünk meg a rengeteg Source 2-es utalásról.

Nem kamu: a CS:GO játékosok a kőkorszak óta gyilkolják egymást

Te kipróbáltad már Tuscant?

×