Az EA Sports folyamatosan igyekszik újabbnál újabb lehetőségeket bevezetni a FIFA játékokba, hogy minél tovább, minél több embert kössenek a szerverekre.

Az EA Sports folyamatosan igyekszik újabbnál újabb lehetőségeket bevezetni a FIFA játékokba, hogy minél tovább, minél több embert kössenek a szerverekre. Persze mindezt a profit maximalizálása miatt teszik, s nem azért, mert ennyire szeretnék, hogy mindenkinek jó legyen.

Ezt az bizonyítja, hogy a legújabb Friendly-funkciók nem lekötik az embereket, hanem szabályosan frusztrálják őket. Ha valaki mostanában megpróbált értékes jutalmakat kiemelni az egyik Friendly módból, az tudja, hogy most miről beszélünk.

Ezek a napi limittel megfejelt játékmódok.

These daily game limits need to go. from FIFA

Kicsit meglepő számomra, hogy ez az ötlet egyáltalán el tudott jutni az éles szerverekre. Tény, jól hangzik egy olyan kupa ötlete, ami naponta visszacsalogatja a játékosokat és motiválja őket a jobbnál jobb teljesítményre, de talán nem a játék legvégén és nem így.

Amikor valaki Objective tartalmakért küzd, nem szeretne még azon is stresszelni, hogy minden meccs számít, s ha egy rossza napot fog ki, akkor lényegében borult minden. Arról nem is beszélve, hogy sokan nem tudnak napi rendszerességgel a konzol elé ülni, így kapásból hátrányból indulnak.

Nem tudom, hogy miért fáj az egy fejlesztőcégnek, hogy a 24 győzelmet megkövetelő jutalomlistát az aranygól játékmódban valaki egy nap alatt akarja teljesíteni. Növeljék akkor inkább meg a meccsszámot, legyenek jutalmak 5 győzelmenként, s legyen a vége 75 győzelem.

A szám valószínűleg elriasztaná azokat, akik egyébként sem elég motiváltak, ám azok, akik pedig ígyis úgyis megcsinálták volna, most legalább több meccset játszanak majd a szervereken. De nem lesz megkötve a kezük, hogy mikor.

Még bőven van mit alakítani a játékon, így remélem a FIFA 23-ra ezt a csorbát majd kiküszöbölik a fejlesztők.

Ezt olvastad már?

Hiába a rajongói nyomás, csúszik a FIFA 23 Pro Clubs Cross-Play

 

×