Ilyen olcsón főbenjáró bűn volna kihagyni az elmúlt évek legjobb magyar fejlesztésű játékát, a pedig egy plusz jó pont, hogy a vásárlással nemcsak jól járunk, de támogatjuk a hazai játékfejlesztést is.

Szó, mi szó, a magyar játékfejlesztés látott már a mainál szebb napokat is. A hazai játékfejlesztés csúcsának jelenleg két gárdát lehetne megnevezni: a budapesti illetőségű Neocore Games-t, illetve az ugyancsak fővárosi Zen Studios-t. Legalábbis róluk hallani a legtöbbet még a külföldi szaksajtóban is.

Azonban rajtuk túl is van ám élet, de még milyen!

A magyar indie fejlesztések kvázi reneszánszát kezdjük élni, hiszen egyre-másra bukkannak fel a legnagyobb semmiből egészen elképesztő alkotások az egy, vagy párfős magyar csapatoktól. Utóbbiak közé lehetne sorolni a függetlenként működő pesti The Wild Gentlemen tehetséges gárdáját, akik alig két éve robbantottak igazán nagyot az első önálló saját fejlesztésű játékukkal, a Chicken Police: Paint it Reddel.

A noire stílusú történet-orientált döntés- és dialógusalapú detektívjáték letarolta a sajtót, és nemcsak itthon, hanem a határokon messze túl is. A Chicken Police ugyanis egy egészen fantasztikus, mély, szerteágazó és végtelenül szórakoztató program lett, amit jellemzően közel maximális pontszámokkal bombáztak szét a médiumok.

Ezért is volt nagy öröm, amikor elindult a PS Plus megújult játékszolgáltatása, aminek az Extra és Premium csomagjában elérhető játékkatalógusába ez a magyar mestermű is bekerült. Ez pedig azt jelenti, hogy mindössze pár ezer forintért cserébe az elejétől a végéig végig lehet izgulni a remek történetet.

De nem csak a PlayStation-játékosok örülhetnek! Augusztus 10-én újabb akció vette kezdetét az Xboxon, aminek keretében a Chicken Police is rendkívül jutányos áron,

mindösszesen 3450 forintért szerezhető be.

Ennyiért egészen remek lehetőség azoknak, akiknek nem volt még szerencséje a budapesti fiúk-lányok munkájához. Fontos megjegyezni, hogy a vásárlással a magyar fejlesztők munkáját is támogatjuk, így dupla okunk van rá, hogy behúzzuk ezt a remek kalandot. A vásárlást azonban nem érdemes elnapolni, ugyanis pár nap múlva, augusztus 16-án délelőtt véget ér az akció.

PC-n egyébként az Epic Games Store és a Steam áruházakban is megtalálható – előbbiben 5900 forintért, míg utóbbiban 19,99 euróért lehet hozzájutni (akció nélkül), az Epic boltjában tehát jobban járunk.

De nem ez az egyetlen magyar siker, amire igazán büszkék lehetünk:

Egy magyar művész Legóból alkotja újra a kedvenc filmjeink ikonikus jeleneteit | KÉPEK

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×