X professzort az elmúlt néhány évben már másodjára búcsúztattuk, most azonban úgy tűnik, hogy a mutánsok MCU-ba való csatlakozásukkal hamarosan tényleg leváltják a legendás Patrick Stewartot.

Amikor a köztiszteletnek örvendő geek pápa Patrick Stewart a 2000-es évek elején beleült a mutánsvilág ikonikus kerekesszékébe, még nem is sejthettük, hogy onnan több mint 20 évig kirobbanthatatlan lesz.

Persze az X-Men filmsorozatban volt már rá példa, hogy egy másik színész játszotta el a bölcs vezető X professzort, de James McAvoy ugyanannak a karakternek a fiatalabb változatát alakította, így számára is hivatkozási alap volt Stewart – aki fel is tűnt az előzményben. Miután a Disney felvásárolta a FOX-ot, mindenki megörülhetett, hogy a mutánsok hamarosan becsatlakozhatnak a Marvel hivatalos filmes kánonába, amire egészen 2022-ig, pontosabban az új Doctor Strange-mozi, illetve a Ms. Marvelig kellett várni.

A multiverzumokon átívelő varázslós kalandban pedig már maga X professzor is felbukkant, mint az Illuminati egyik alapítója, méghozzá tökéletes képregényes formájában, és természetesen Patrick Stewart alakításában. Ugyanakkor az egy teljesen másik univerzum volt, más hősökkel, akik hiába létezhetnek a 616-os Földön is, a Lokiból és a Pókember: Nincs hazaútból már jól tudhatjuk, hogy más világokban akár teljesen másképpen is kinézhetnek.

Így hát adott a kérdés, miszerint a Ms.Marvelben belengetett X-Meneknek vajon ki lesz a vezetője? Ki lesz az új X professzor?

Ennek a kérdésre hivatalos választ valószínűleg nagyon sokára fogunk kapni, legalábbis a Marvel által előre felvázolt ütemtervekben egyelőre még nem szerepelnek a mutánsok. Igaz, ez nem jelenti azt, hogy amolyan bevezető jelleggel itt-ott ne tűnnének majd fel.

Nagyjából ezt a tézist erősítette meg Giancarlo Esposito, aki a texasi Celebrity Fan Festen árulta el, hogy tárgyalóasztalhoz ült a Marvellel. Sőt, még azt is elpletykálta, hogy mely szerepekről volt szó a jellemzően sötétebb, gonosz figurák bőrébe bújó színész kapcsán. Eszerint a Marvelnél Esposito

Dr. Reed Richardsot vagy Doktor Doomot a Fantasztikus Négyesből, esetleg Magnetót vagy X professzort az X-Menből játszhatja majd el. Espositot azonban ezek közül csak egyetlen szerep érdekli, de az nagyon.

A színészóriás persze simán megállná a helyét bármelyik szerepben, ő viszont csak az X-Men vezetője, azaz X professzor szeretne lenni. 

Mivel Esposito egészen magasan rangsorolt művész, aki a Disney-vel is kifejezetten jó viszont ápol (lásd. The Mandalorian), egészen bizonyos, hogy elgondolkoznak az ajánlatán. Persze csak ha nem trollkodott egy nagyot, bár az nem igazán vallana rá.

A toxikus rajongói mentalitást és viselkedést ismervén ugyanakkor már előre lehet látni, hogy sokaknak nagyon nem fog tetszeni a dolog, még akkor sem, ha amúgy karakterisztikájában abszolút tökéletes választás volna. A legboldogabb nyilván akkor volna mindenki, ha Stewart nemcsak egy mellékszerep erejére, hanem ténylegesen visszatérne, de az MCU évtizedes terveit ismervén már csak a korából adódóan sem lenne okod döntés. Az meg egy másik kérdés, hogy valószínűleg már nem is vállalná.

Jobb tehát hozzászokni a gondolathoz, hogy hamarosan egy új X professzort üdvözölhetünk a mutánsvilág élén, akit meglehet, hogy Giancarlo Esposito kelt majd életre. 

Na és ezt az örömhírt hallottad már?

Örömünnep! – Jon Bernthallal a fedélzeten folytatódhat a Punisher-sorozat

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×