A 73 évesen elhunyt színésznőt egy világ ismeri a Pomádéból, pedig sokkal több volt ennél: sokszorosan díjazott, igazi zenei ikon!

A családja és barátai körében, dél-kaliforniai otthonában hunyt el Olivia Newton-John, magyar idő szerint tegnap, a reggeli órákban. Az énekesnő a CNN tudomása szerint többször is legyőzte a mellrákot, de

a betegség kiújult és ezúttal erősebb volt nála.

Olivia, mivel a saját erejéből is csillogó karriert épített, valószínűleg unta, hogy mindenki a ’78-as musical-lal kapcsolja össze, bár a világhírt tényleg Randal Kleiser könnyed limonádéja hozta el számára. Az ausztrál cserediák szerepében egy egész generáció szeretett bele: bűbájos megjelenés, királynői kecsesség, angyali hang.

Sokan sóhajthattak fel a Grease óta eltelt évtizedekben, amikor szóba került a neve, hogy mennyire „eltűnt”, hiszen a Grease-hez mérhető filmsikerben tényleg nem tűnt fel. Ennek ellenére:

sokan szeretnének úgy „eltűnni”, ahogy Ő.

Olivia Newton John Grease GIF - Olivia Newton John Grease Smoking - Discover & Share GIFs

Oliviára elsősorban nem szinésznőként kell gondolni, hanem énekesnőként – és maga is annak tartotta magát: zenész, aki időnként kalandozgat filmekben, sorozatokban is. A Grease női főszerepére már ismert énekesként kérték fel, utána zömmel felejthető mozikban szerepelt, kb. 5-10 évente. Érdekes módon többet állt a kamerák elé 50+-osan, mint előtte.

 

Időközben ugyanakkor kiadott több tucatnyi saját albumot, vendégeskedett más előadók legalább ugyanennyi kiadványán és vagy félszáz válogatáslemezen, illetve videoklipben.

Kapott is értük vagy száz díjat, köztük négy Grammy-t, szóval: nála nagyobb NAGYBETŰS popikont keveset tudsz mutatni,

csak éppen a világ kevésbé szerencsés része állandóan a Grease-ben volt kénytelen nézni – például azért, mert a karrierje a ’90-es évek előtt ragyogott igazán, akkor meg ugye nálunk Magyarországon… khm, sötét volt, na.

Megkésve bár, de még megismerkedhetsz azzal a nagyon sajátosan csillogó jelenséggel, akit Olivia Newton-Johnnak hívtak. ITT egy zseniális gyűjtemény tőle a YouTube-on.

És ha nagyon belejöttél a nosztalgiába:

7 kult-klasszikus retro játék, ami jobb, mint a legújabb AAA-s címek

 

×