Sokan reménykednek az ikonikus map visszatérésében.

Az elmúlt hetekben a Season 4 Reloaded frissítésnek és azt követő változtatásoknak köszönhetően ismét átrendeződött a Warzone metája. Lassan 2-3 hétig sem tart ki egy-egy ajánlás, olyan szinten változtatják a Raven Software programozói a játékban virító fegyverek értékeit. Az NZ-41 hosszú ideig stabil választásnak tűnt, ám a statisztikákból világosan leolvasható, hogy ezúttal célt értek a gyengítések, folyamatosan csúszik le a pickrate % listákon.

A Season 4 Reloaded frissítése azonban egy másik dolgot is előre vetít. Egyre közelebb a Season 5 érkezése, a nagy eséllyel hatalmas update csomagra nem is kell már várnunk sokat. A szezon több szempontból is vízválasztó lehet, hiszen papíron ennek kellene lennie az utolsó közös Vanguard és Warzone szezonnak. Október végén, éppen az Season 5 startja után 2 hónappal érkezik majd a Call of Duty: Modern Warfare II, ám rengeteg a nyitott kérdőjel, így meg kell várnunk a következő heteket, hogy tisztán láthassuk, lesz-e Season 6.

Mikor érkezik?

A fájlokban található információk arról árulkodnak, hogy augusztus 24-én érhet majd véget a Season 4 Battle Pass, aznap este pedig startolhat is a Season 5. Ez szerdára esik, mely az utóbbi hónapokban a fontos Warzone frissítések dedikált napja, így meglepő lenne, ha nem ez lenne a valós időpont. A Vanguard felhasználók feltételezhetően ismételten egy nappal előbb kapják meg a tartalmakat, hogy jól el lehessen osztani az újdonságokat a két címben és ne kelljen az átlagosnál is nagyobb csomagokat letölteni egyszerre.

Verdansk?

A játékosok nem titkoltan szeretnék visszahozni a régi, ikonikus pályát az utolsó Warzone szezonra. Természetesen jól hangzik, ám a korábbi fejlesztői nyilatkozatok arra engednek következtetni, hogy erre nem fog sor kerülni. Egy-egy Caldera vagy Verdansk méretű pálya teszi ki a Warzone fájljainak jelentős részét, így több tíz GB-nyi extra adattal kellene kalkulálnia a játékosoknak, ha Verdansk is a rotációba kerülne.

Sok játékos már így is otthagyta a Warzone-t azt élképesztő méretű helyigény és frissítési méretek miatt, a fejlesztők szerint tovább folytatódna ez a tendencia. A közösség azonban egyöntetűen úgy nyilatkozik, hogy a nosztalgia miatt még ezt is beáldoznák. Ennek ellenére szinte a nullával egyenlő, hogy Verdansk visszatérjen az ötödik, utolsó szezonban, ám kizárni sem lehet teljesen.

Új fegyverek és egy kollaboráció

Ahogy az előző szezonokban, úgy a Season 5-ben is nagy eséllyel négy újdonság bővítheti a játék amúgy sem szegényes repertoárját. Fejlesztői megerősítés még ebben a témakörben sincs, ám a sokszor bizonyított, Reality néven munkálkodó adatbányász két érkező fegyvert is napvilágra hozott. A Season 5 Battle Pass várhatóan az EX1 és RA 225 névre hallgató újdonságokat hozza magával, az EX1 az Advanced Warfare EM1 fegyverének egy variánsa lehet majd. 

A fájlokban a Terminator 2 után egy újabb kollaboráció is feltűnt. A Netflix égisze alatt készülő Umbrella Academy lehet a következő kiválasztott, ám nagy eséllyel csak az ötödik szezonban érkezhetnek meg a kozmetikai tartalmak és az esetleges játékmechanikai változások, küldetések, jutalmak.

Természetesen a fentieken kívül rengeteg további újdonságot, fejlesztést is magával hoz majd a Season 5. Ám ezek pontos és hivatalos ismertetése feltehetőleg jövő hét közepén, végén indul be a fejlesztői marketinggépezet részéről. Addig a fenti, fájlokból kinyert információkra kell hagyatkoznunk, ám abban biztosak lehetünk, hogy méltó lezárást kaphat ez a korszak is.

Verdansk visszatérésének hátrányairól bővebben:

Verdansk visszatérése a Warzone 5. évadában? Vigyázz, mit kívánsz!

https://leet.hu/california-access/

×