Nagyon úgy tűnik, hogy a Disney tényleg megcsinálja a brutális és ízig-vérig 18+-os Megtorlót, természetesen Jon Bernthallal a főszerepben.

A Marvel nem-hivatalos filmes univerzumának kereken két olyan karaktere és színésze van, akik MCU-s érkezésére a világ összes rajongója, a világ összes pezsgőjét hajlandó volna kibontani: Hugh Jackman Rozsomákjának, és Jon Bernthal Megtorlójának.

Előbbi 17 éven keresztül alakította az X-Men filmsorozat bunkó és brutális, ám erkölcsös és jólelkű antihősét, akit legutoljára a 2017-es Old Man Logan képregényen alapuló Logan című csodában láthattunk. Ebben a formában valószínűleg ez is volt a karakter vége, vagyis ha fel is tűnik majd a hivatalos Marvel-kánonban, akkor már valaki más léphet Jackman örökébe.

Bernhal helyzete azonban merőben más. A Netflix sikersorozata ugyanis már a sokadik feldolgozása volt a hírhedten kegyetlenkedő önbíráskodónak, akit korábban olyan színészek formálhattak meg (vitatható minőségű filmekben), mint Dolph Lundgren, Thomas Jane és Ray Stevenson. A The Walking Dead néhai sztárja viszont elképesztő, zsigeri és félelmetes módon keltette életre a bosszúszomjas ex-katonát, amihez foghatót évtizedes viszonylatban is csak nagyon ritkán láthatunk.

Nem is csoda, hogy a Megtorló ezen variánsa a legimádottabb mind közül.

A Netflix Punisher-sorozata két évadot élt meg, mielőtt a jogok visszavándoroltak volna az anyacéghez. Ezután viszont nagyon félő volt, hogy a Disney nem tart már igényt Bernthal munkájára, meg úgy magára a Megtorlóra, ami valljuk be, a vállalat családbarát stratégiáját ismerve nem olyan meglepő.

Aztán jött a Sólyomszem-sorozat, majd a Pókember: Nincs hazaút, melyek visszahoztak egy-egy Netflixes karaktert – név szerint Vincent D’Onofrio Vezérjét és annak nemezisét, Charlie Cox Daredeviljét. Ez utóbbi egyébként a hamarosan debütáló Amazon – Ügyvédben is feltűnik majd. A lényeg, hogy újra fellángolt a remény, hogy ha ők újabb lehetőséget kaptak, akkor a tökéletes Bernthal-Punisher-kombó is visszatérhet.

Lehet is bontani a pezsgőt, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy ez tényleg meg fog történni!

A napokban, pontosabban a hétvégén tartották meg a Chicago Comic & Entertainment Expót, melyen az egyik legnagyobb geek közimádatnak örvendő színésznő, Rosario Dawson is részt vett. Dawson az utóbbi időben több Disney-féle, vagy ahhoz szorosan köthető produkcióban szerepelt, ő alakítja például a Star Wars élőszereplős Ashoka Tanoját, korábban pedig ő volt a Daredevil, majd a Luke Cage sorozatok Night Nurse-e.

Mivel a Night Nurse elég fontos szövetségese volt a Fenegyereknek, így adott volt a kérdés, hogy ő vajon vissza fog-e térni a többiek mellett. A válasza pedig túlságosan beszédesre sikeredett, ugyanis nemcsak a saját,

hanem Jon Bernthal, úgy pedig a Megtorló visszatérését, azaz MCU-s debütálását sikerült lelepleznie.

A színésznő a panelbeszélgetés során konkrétan azt mondta, hogy csak tegnap szerzett tudomást az új Megtorlóról, ami számára azért lesz izgalmas, mert ez volt az egyetlen Netflixes szuperhőssorozat, amiben nem szerepelt, pedig nagyon imádja John Bernthalt. Ez viszont egy újabb lehetőség pótolni ezt az elmaradást.

Dawson elszólását persze senki ne tekintse hivatalos bejelentésnek, ugyanakkor nagyon meglepődnék, ha az elhangzottal ellenkezője derülne ki hamarosan a jövő hónapban megrendezésre kerülő D23-on (ultimate Disney-esemény).

Mindez azt jelentheti, hogy a Megtorló nemcsak vendégszerepet fog kapni valamilyen családbarát 12+-os Disney+ produkcióban, hanem egy saját, vélhetőleg felnőtteknek szóló sorozatot is?). Ezt pedig onnan tudhatjuk, hogy korábban maga Bernthal nyilatkozta, hogy bármikor azonnal újra eljátszaná a Punishert, de csak és kizárólag akkor, ha nem heréli ki őt a Disney.

Addig viszont ezt is érdemes lehet megnézni a Disney+-on:

Annyi félresikerült Predator-feldolgozás után vajon mit kapsz a Prédától?

 

https://leet.hu/california-access/

×