Kiderült, hogy a CS:GO játékosok már az első barlangrajzok óta gyilkolják egymást, mivel a Steam felfedte, hány órát töltöttünk már a Valve játékában.

Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok valami nagyon jó matekos, de az biztos, hogy a nemrég kikerült CS:GO statisztika megér egy misét. Kétségtelen, hogy a CS:GO a világ egyik legismertebb és legközkedveltebb játéka, amivel játékosok millió játszanak hosszú évek óta. A játék pedig nemrég egy igen fontos mérföldkövet ért el, mivel kiderült, hogy a játékosok pontosan mennyi időt is töltöttek el összesen azzal, hogy egymást gyilkolják.

Már annyi ideje gyilkolják egymást a terroristák és a terrorista-elhárítók, mint amennyi idő eltelt a kőkorszak vége óta.

Természetesen a CS:GO már nem annyira népszerű, mint korábban, de még így is jóval többeket érdekel egyidőben, mint sok más játékot. Kevés olyan cím van, ami egyidőben annyi aktív játékost vonz, mint a CS:GO. A cikk írásának pillanatában például több mint 660 ezer ember játszik a játékkal.

Ám minden ilyen eredmény mellett eltörpül egy másik CS:GO rekord, amely szinte az egész emberiség történetét felöleli.

441,579,584 óra.

A cikk írásának pillanatában már ennyi órát töltöttek összesen a CS:GO játékosok a Valve online FPS-ében, annak megjelenése óta. Nyilván nehéz ezt így felfogni, így egy kicsit leegyszerűsítjük. Ha ezt az óraszámot átszámoljuk évekbe, akkor összesen 50408 évet kapunk. Ezt az 50 ezres évszámot augusztus 4-én lépte át a CS:GO. Akkor egy nap alatt a játékosok több mint 14 millió PvP órát öltek a játékba.

A felső paleolitikum a kőkorszak harmadik és egyben utolsó része, ami a Wikipedia szerint 50 000 és 12 000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Ekkor a homo sapiens először bukkant fel Ázsiában és Eurázsiában, meghagyva a műalkotások legkorábbi bizonyítékait.

Tehát ha valaki akkor, a kőkorszak végén elkezdett volna CS:GO-zni, és sosem hagyja abba, akkor csak most, 2022 augusztusában érte volna el ezt az óraszámot. Szóval nem tehetünk mást, csak gratulálhatunk a CS:GO játékosoknak, hogy együtt ennyi órát játszottak. Köszönet a Steam Charts-nak is, hogy megmutatta ezeket a statisztikákat.

Ezt láttad már?

GTA-sok bukták – Jövőre már szimulátorral is lehet itthon jogsit szerezni

 

×