Úgy tűnik, hogy a konzolháborúba még egy fontos szereplő becsatlakozik, egyenesen a világ másik oldaláról.

Kína legnagyobb videojáték-cége és közösségi hálózata, a Tencent jócskán kivette a részét a hírekből a héten. Kiderült, hogy a vállalat szeretne a Ubisoft legnagyobb részvényese lenni úgy, hogy további részvényeket vásárol. Közben pedig bejelentették, hogy a Tencent a Logitech G-vel együttműködésben készül egy videojáték-konzolt piacra dobni.

A konzol felhőalapú játékra készül, és a jelek szerint már idén megjelenik.

A Logitech G- vezető szerepet játszik a játékfelszerelések terén, így ideális partner lehet abban, hogy az elképzelés megvalósuljon. A terv szerint egy hordozható konzol készül, amit valahogy úgy kell elképzelni, mint a Nintendo Switchet vagy a Steam Decket. A különbség viszont az, hogy a hordozható konzol kifejezetten a felhőalapú játékszolgáltatásokat célozza meg.

„A cél, hogy jobb játékélményt biztosítsunk a játékosoknak szerte a világon” – mondta Daniel Wu, a Tencent Games Smart Solution Innovation Lab vezérigazgatója. „Ez egy új lehetőség kezdetét jelenti cégeink számára, hogy tovább toljuk a játékeszközök határait.”

„Azok számára, akik videojátékokon nőttek fel, az elképzelés, hogy szinte bárhol játszhatunk AAA játékokat, rendkívül izgalmas, és alig várjuk, hogy megmutassuk mindenkinek, min dolgozunk” -tette hozzá a Logitech G vezérigazgatója, Ujesh Desai.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra a konzol nevét, de ahogy a Metro írja, a Tencent egy olyan nagy cég, hogy megvan a pénze és az erőforrásai ahhoz, hogy sikeres konzolt hozzon létre, ami potenciálisan konkurenciája lehet a jelenlegi konzoloknak.

Egyelőre azonban sokan úgy vélik, hogy egy felhőalapú játékra készült gépet nehéz lehet eladni, hiszen erős és állandó internetkapcsolatra van szükség a játékokhoz. Feltéve, hogy időben megjelenik, a következő hónapokban többet tudunk meg a Tencent konzoljáról.

Ezt láttad már?

A kínai gaming nagyhatalom próbálja bekebelezni a Ubisoftot

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×