Úgy tűnik, hogy a kóbormacskás játék Xbox-verziója fejlesztés alatt áll, annak ellenére, hogy PlayStation-exkluzívként jelent meg.

Nem sokkal azután, hogy a BlueTwelve bemutatta, a Stray egy kis szenzáció lett a gaming világban. Egyik napról a másikra meghódította a közösségi oldalakat és a Twitchet. A játék máris az év egyik legkelendőbb és legjobbra értékelt játéka lett, és megértjük, hogy miért. Bár az is igaz, hogy a megjelenés után nem mindenki tudta játszani a Stray-t. Az ugyanis PC-n kívül csak PS4-re és PS5-re jelent meg, szóval az Xbox és Nintendo Switch felhasználók kimaradtak. Ez nem marad így.

Úgy tűnik, lesz Xbox verzió is.

 

Bár a Stray-nek jelenleg nincs Xbox-verziója, de a játék Microsoft konzolokra való megjelenésének reménye még él. Ez egy apró részletnek köszönhető, ami a játék előzetesében volt látható. A játék legelső előzetesében, ami még 2020-ban jelent meg, az olvasható, hogy „konzol-exkluzív korlátozott ideig”.

 

Ez erősen azt sugallja, hogy a Stray a PlayStation mellett más konzolokra is megjelenik. Úgy tűnik, hogy a BlueTwelve és a kiadó Annapurna Interactive megállapodást kötött a Sony-val, ami manapság igen gyakori. Ennek lényege, hogy egy-egy játék egy darabig csak a Sony konzolján lesz elérhető.

Mikor jöhet a Stray Xboxra?

Hogy meddig tart a PS-exkluzivitás, az még nem világos. Általában az ilyen típusú megállapodások körülbelül egy évig tartanak, ami azt jelentené, hogy a Stray 2023 közepén jöhet Xboxra.

Lesz Game Pass-ban is?

Ezzel kapcsolatban még csak találgatni tudunk, de játék nagy sikerét figyelembe véve valószínű, hogy a Microsoft mindenképpen megpróbálja beletenni a kínálatba.

Te várod a játékot Xboxra?

Ezt láttad már?

Stranger Things a Stray-ben? – A cicás játék tömve van a zseniális utalásokkal

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×