A legnagyobb kínai gaming vállalat a hírek szerint azt fontolgatja, hogy növeli részesedését az Assassin’s Creed kiadójában.

Azt bizonyára mindenki jól tudja, hogy az utóbbi időszak a gaming iparban (is) a felvásárlásokról szól. A Microsoft például felvásárolja az Activision-Blizzardot, a Sony pedig további lépéseket tett hasonlóan nagy cégek akvizíciójára. Már akkoriban sokan feltették azt a kérdést, hogy vajon mi lesz a Ubisoft sorsa, ám a cég képviselői kijelentették, hogy szeretnének függetlenek maradni. Lehet, hogy most ez került veszélybe.

A kínai óriáscég, a Tencent ugyanis szeretné minél nagyobb szeletet a Ubisoftból.

Ahogy arról a Reuters beszámolt, a Tencent szeretné növelni részesedését a Ubisoftban, ami jelenleg 5 százalék. Talán kevesen tudják, hogy a kínai óriásnak már vannak részesedései nyugati gaming vállalatokban, most azonban nagyobb lépést terveznek. A Reuters forrásai szerint a Tencent közvetlenül a Ubisoft társ-alapítójához, Yves Guillemothoz fordult, hogy kifejezze érdeklődését.

Állítólag a Guillemot család jelenleg a Ubisoft 15%-át birtokolja, a Tencent pedig reméli, hogy közvetlenül tőlük vásárolhatnak további részesedést. Ez alapján a Tencent a Ubisoft legnagyobb részvényese kíván lenni. A hír szerint a Tencent korábban 66 eurót költött részvényenként, amikor megvásárolta 5%-os részesedését, ám ez most már drágább lesz. Állítólag egy részvény most akár 100 euróba is kerülhet, így sokba kerülhet ez a Tencentnek a terv. Egyelőre azonban semmi nincs kőbe vésve.

Más hírek szerint a Ubisoft hamarosan Ubisoft Forward bemutató-streamet tart. Az esemény szeptember 10-én lesz, és egyesek azt feltételezik, hogy kaphatunk néhány friss Assassin’s Creed hírt.

Ezt láttad már?

“You had one job” – A legröhejesebb bakik a gaming világából #1

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×